Розалия Димитрова от СОФИЯ,  посети медийната прожекция на „Приключенията на Сами 3D“ 2 дни преди официалната премиера на филма за страната. А+ прожектираха очарователната анимация още миналата сряда. Розалия уважи събитието и споделя с вас, как е „сблъсъка“ с най-новото заглавие от каталога на А+!

Историята започва с излюпването на малкото костенурче Сами. Всичките му братчета се втурват към вечното пътешествие в морето, но той има проблем- не може да преодолее първото предизвикателство- „гнездото”.

Нещата не потръгват добре за малкия симпатяга, и когато една чайка го грабва в клюна си, той вече си мисли, че не ще изкара и ден на тази слънчева планета.

Но, в небето „похитителката” се сблъсква с друга перната особа, която също има улов.

Сами среща любовта във въздуха, а тя носи сладкото име Шели, друга току що излюпена костенурка.

Броени минути след това, Шели е принудена да поеме пътя си в морето, а горкия Сами бере душа на плажа…Дали ще успее и той да отплува?…

Съдбата май иска още да си играе с него, костенурчето се събужда в открито море.Салът, върху който е паднал от клюна на чайката се е отделил от сушата и ще- не ще,мъникът е вече на път.

Следват безброй предизвикателства, безценен приятел, друга невръстна костенурка на име Рей и много уроци.

По време на пътешествието си из Световния океан, Сами загубва Рей, но намира отново Шели, само за да я загуби отново, но пък след това да намери стария си приятел, напълно неочаквано.

А да, има и котка, френска при това и много, много лицемерна!

По време на дългото си и опасно пътешествие, малката костенурка се среща и с човека- което води след себе си лоши и почти непоправими щети. Пред носа ти (филмът е 3D) се излива петрол, който скрива предишната цветна, весела и пълна с живот картина, а морските обитатели се лутат в мрака.

Филмът изобилства от такива поучителни и силни моменти, поднесени така, че да останат в съзнанието на децата. А дано и на родителите…

Сами иска да види света, да се докосне до всички лица на океана. Непокорните му перки го отвеждат през сладките води на една река,чак до Северния ледовит океан, където за малко да последва примера на Джак от Титаник, но група защитници на животните го спасяват.И, о чудо, в центъра за грижи на животни, Сами вижда Шели,но е отведен в друга зала и не може да я повика.Разбира се, съдбата и тук му е приготвила капан, лекарите я пускат преди него.

Търсенето продължава.Какво ли ще донесе приливът?!Докато плува унил по следите на любовта, Сами открива Рей, да, онзи загубен Рей, който мислеше за мъртъв.

Отдавна загубените приятели са отново заедно, само ако и тя беше тук…

И тогава съдбата решава да се усмихне на храброто костенурче, приятелката на Рей му подсказва къде да намери Шели.

Двамата са най-сетне заедно. Сега вече- завинаги !

Години по-късно двамата верни приятели помагат на внуците си да поемат онзи дългия, вечния път към морето.

Сами чува един тънък гласец да вика за помощ от „ гнездото” в пясъка.

Господине, не мога да изляза, помогнете ми.”

Знам точно как се чувстваш”- усмихва се Сами, върнал се назад в спомените за своя първи ден на Земята.

Нежно подава перката си и заедно с мъника се отправя към безкрайния океан- техния дом .

Вашият коментар