На 27 април в 12.00 на обяд нашата колежка Розалия Димитрова от София, посети медийната прожекция на най-горещото заглавие в световната кино индустрия към днешна дата „Бързи и яростни: удар в Рио“! Тя споделя с вас:

 

!!!Внимавайте, в статията се съдържат спойлери за сюжета!!!

В една не особено приветлива априлска сутрин, пазейки равновесие сред локвите и засиления трафик по Стамболийски, аз си проправям път към едно дългоочаквано зрелище.

Обикновенно на тези премиери няма много голям наплив, но тук салонът беше запълнен минути преди началото.

Аз сбутах няколко строги журналисти, но съжалявам, мястото ми си заслужаваше!

It’s show time!

Ще започна с това,че екшънът не просто си заслужаваше, екшънът направо „къртеше”, както и играта и музиката, а за колите да споменавам ли, основни персонажи са все пак.

Ще бъда честна, само Скалата ми беше в повече, малко нереален с мускулите си и с поведение, което съм свикнала да гледам в евтини продукции.

Действието този път тече в Рио де Жанейро.

Браян, Мия и Дом трябва да откраднат три коли от бързия влак по поръчка на Рейес, човекът, който на практика притежава Рио.

Задачата е детска игра за тях, когато Доминик хваща един от хората на Рейес в лъжа и разбира, че не колата е важна, а нещо в нея.

Нека играта започне сега!

Престрелки, опасност, бързи скорости…меко казано бързи, направо мега бързи.

Оказва се, че в колата е скрит чип с график за седмичните доставки на пари за Рейес. Мафиотът им обявява война, те на него- наказание, граничещо с Божия гняв.

Ще вземем всичко за себе си, всичко, и тогава ще се махнем!”,споделя Дом пред Браян.

Събират фантастичен екип с обещанието за солидната печалба от 11 милиона на човек. Пич избери и мен !

Напрежението е в апогея, когато групата едва не е хваната от страшилището Хобс (Скалата) и се измъкват като по чудо.

Мия обявява пред Браян и брат си, че чака бебе.

Преследвани в почти целия свят, те имат твърде малко варианти за спокойни старини. Тримата си обещават да бъдат заедно винаги, без значение какво се случава.

Картата е висока, но след този удар, бързите и яростните могат да спрат и да се почувстват сигурни, защитени. А горивото, то винаги ще им бъде в кръвта.

Гонитби с 10 тонен сейф из центъра на Рио, каскади с най-яките, най-бързите и най-ефектните коли. Красиви и студени жени, много хумор…и моменти, в които очите ви се навлажняват.

Имаше един момент във филма, който ми напомни за срещатата между Ал Пачино и Робърт Де Ниро в „Жега”, двамата се срещат, говорят си по мъжки и се разделят с обещанието, че утре пак ще си бъдат врагове. Тук го имаше леко загатнато, може би и като комплимент към онзи филм-великан.

Дом спасява живота на Хобс и го прибира в „бърлогата си”. Хобс минава на тяхна страна, в стремежа си да премахне злото-Рейес от Рио.Когато операцията е приключена, и Рейес, обезвреден, Хобс казва: „Мисля че заслужаваш 24 часа, но бягай,защото след това ще тръгна.”

Един мъж показва уважението си към друг мъж. Преди го гледах в почти всеки филм,сега…

Екшън, бързи скорости, неочаквани обрати, моменти в които просто не вярваш на очите си!

И понеже в киното има моменти на така наречената пауза, за да си вземете глътка въздух накрая, но да не се отпуснете съвсем започва да звучи това

а да, той също участва, както и Лудакрис.

Под звуците на това лятно парче виждаме как всеки един от екипа е сбъднал мечтата си. Абе страшен кеф!

Накрая се пренасяме на един остров(където дългите ръце на закона се заплитат в лиани), Миа и Браян са щастливи, очакват наследник и света е едно твърде спокойно място.

Поне докато Дом не спира новата си черна страст и кръвта не се обажда в жилите на състезателя.Гааааааааааааз!

Както спомена и Хобс в началото,

Само не ги оставяйте да се качат в кола!”

Вашият коментар