В „Рокфелер център” в Ню Йорк и тайните жестове на масонството” Март Атанасов продължава да изследва значението на портретните масонски разпознавателни жестове, публично оповестени за първи път света в предната й част. Те засягат голямата тайна на съвременния окултен англо-американски масонски елит за противоречивата същност на Второто пришествие на Христос, започнало през 1933 г. Разкриването на тази тайна слага край на злоупотребата с нея и отваря нови перспективи за развитие. В тази връзка се разглеждат същността на схизмата между Източното и Западното християнство и свързаната с нея добавка „филиокве”; йерархичните отношения в Светата Троица и тяхното отражение в изкуството на старите масонски майстори; неоснователната англо-американска окултна доктрина In God We Trust и обявения от Джордж Буш-баща през 1990 г. Нов световен ред; противопоставянето между Запада и Изтока днес и др.

Изследването няма конспиративен, а духовно-научен характер, опирайки се на документални сведения за старото масонство и свързаното с него средновековно манихейство, многобройни произведения на старомасонското ренесансово изкуство и сведения от д-р Рудолф Щайнер (1861-1925). Той е последният публично известен Посветен в Мистериите на Свещения Граал, създател на духовната наука антропософия и германската ложа „Mystica Aetherna” на масонския ритуал Мемфис-Мизраим.

Март Атанасов е роден през 1969 г. в Пловдив, инженер, изследовател в областта на древното изкуство и автор на книгите „Тракийските стенописи от Казанлък“ и „Рокфелер център в Ню Йорк и тайните жестове на масонството“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here