Роланд Дисчейн, или Стрелецът, е последният оцелял от древния род на Елд – стрелци, чиято задача е да опазят мира и да бранят Кулата, защитник на вселената. След избиването на останалите стрелци, Роланд е поел на пътешествие, с цел да спаси последните остатъци от своя свят, достигайки до мистериозната Кула.

„Когато Стивън Кинг създава Роланд, той създава герой базиран на най-голямото лошо момче за времето си“, споделя продуцентът Рон Хауърд. „С течение на времето, героят на Роланд еволюира отвъд даден специфичен образ или източник на вдъхновение, той просто се превръща в Роланд. Постъпихме по същия начин както при създаването на Роланд – зададохме си въпроса: Кой е най-големият пич днес? Кой олицетворява Роланд? Този разговор започна с Идрис Елба. Той е самото въплъщение на Роланд, а и също е феноменален актьор и е способен да вдъхне живот на сложния характер на Роланд“.

Арсел споделя, че е било съвсем естествено да изберат Идрис Елба за образа на Стрелеца. „Фен съм му още от времето на „Наркомрежа“, той е магнетичен актьор. Единственият въпрос беше дали споделяме еднаква визия за героя, неговото пътешествие и психология. Оказа се, че е точно така. Всичко си пасна и той беше зашеметяващ“.

„Като последният от род на бранители, Роланд е изключително уважаван, но когато го виждаме за пръв път, сърцето му е разбито и почернено“, разкрива Елба. „Той буквално е призрак, търсещ нещо, което не може да намери: Човекът в черно, който го е предизвиквал и му се е подигравал в продължение на години, и който е унищожил света на Роланд и всички, които обича. В своето приключение Роланд е ръководен от яростното желание да отмъсти на стария си враг“.

Елба споделя, че е бил въодушевен да приеме ролята на Стрелеца, защото е познавал Стивън Кинг като създател на дълбоки и сложни герои, обитаващи безкрайни вселени. „Той е изключително добър майстор в изграждането на героите“, казва Елба. „Роланд преминава през грандиозно пътешествие в рамките на книгите“.

Уолтър е мистичният враг на Роланд, но и съвсем съвременен психопат, който е унищожил Средната земя. Сега е поел на мисия да потопи всички светове в хаос, което може да стане само чрез разрушаването на Кулата.

„По принцип героят е небрежен и закачлив, но всъщност е безмилостен и ужасяващ злодей, който държи всичко под контрол“, продължава Хауърд. „Матю Маконъхи е перфектният избор за ролята на Човека в черно – той е невероятно чаровен и спокоен, но има силата на истински дявол“.

„В продължение на десетилетия Уолтър е преминал през много светове. Той познава днешен Ню Йорк и знае откъде да си купи сандвич. В същото време, благодарение на своята магична сфера, той може да попадне в двореца на някой крал“, обяснява Арсел. „Неговите планове за вселената са да настъпи ерата на Пурпурния крал – дявола“.

„Тъмната кула“ е вече в кино салоните в цялата страна, от днес (04.08.2017г.)

Вашият коментар