krastopat_koritsaТой е Димитър Запрянов и е едва на 25 години от Димитровград. През 2016г. завършива магистър „Бизнеспланиране“ в Стопанска Академия Д.А.Ценов град Свищов.

Митко чете фентъзи литература от малко дете, но никога не е смеел и да помисли, че един ден ще напише нещо свое.

Така е било до 17 август 2011 година (винаги ще помни тази дата). Тогава пише първите три страници от романа си. Слага заглавието „Кръстопът“ като работно, с намерението на по-късен етап да го промени, но с развиването на историята това се оказа перфектното заглавие, което едновременно обхваща целия сюжет на романа и също така добавя малка доза мистичност. Не можеда си представя романът му да носи друго име. Първоначално, когато започва да пиша историята, пише много бавно и някои пъти дори насила, но просто ако на ден не се докосне до този свят поне за малко, се чувства виновен и не смята, че денят му е бил пълноценен.

До преди да започне да пише „Кръстопът“ нямал никаква представа какво иска да прави с живота си, но след като написал първите петдесет страници напълно се влюбих в героите и вече успял да си даде сметка, какъв иска да бъде.

Иска да бъда писател, но по трудния начин се убедил, че в България това е почти невъзможно. Много от издателствата, когато чуят за български автор се обръщат на другата страна. За него обаче това е мечта, която ще преследва цял живот.

Книгата ми е Урбан фентъзи (Градско фентъзи), със съвсем малък елемент на Епично фентъзи.

dimitar_krastopatСамата книга е разделена на две части. В едната се разказва само от гледната точка на главния герой и израстването му, а другата е от няколко гледни точки и проследява как останалите герои се справят със ситуациите, предизвикани от главния.

Гарет (главния герой) претърпява толкова голямо израстване, че ако първоначално отворите книгата на някой от последните страници и прочетете глава от неговата гледна точка, а след това се върнете в началото ще си кажете, че това е съвсем различен човек.

Представял си е Гарет като обикновен човек, който се вълнува от обикновени неща и има обикновени проблеми. Той е човек с който напълно спокойно бихме могли да се разминем на улицата. В последствие на историята обаче нещата, които открива и които му се случват го карат да се промени за да може да в оцелее в един необикновен свят.

ПРОЧЕТЕТЕ СИНОПСИС НА РОМАНА ТУК!!!

Вашият коментар