RoseИзлезе „Роуз и къщата на магьосника“(превод: Стоянка Илчева, стр. 208, цена 10 лв.), първата книга от сензационната тийнейджърска поредица за едно очарователно сираче с необичайни способности! Ако сте влюбени в Хари Потър, това четиво е тъкмо за вас.

Всичките приятелки на Роуз прекарват неделите си в измислен свят, в който те са отдавна изгубените дъщери на благородници, пристигащи в каляски с впрегнати четворки коне, за да ги върнат в законните им владения. Роуз не се отдава на подобни „сладникави“ мечти, нито притежава реликва, около която да си създаде илюзии за бъдещето. Затова пък е много любопитна и когато постъпва на служба при знаменития алхимик господин Фонтейн, много скоро открива, че е „собственик“ на магьосническа дарба!

Холи Уеб е родена и израснала в Лондон, понастоящем живее в Рединг със съпруг, три деца и две твърде разглезени котки. В течение на няколко години пише за различни младежки издания, докато не превръща литературата в своя официална съдба. Любовта й към животните обяснява произведения като „Кучешка магия“ и „Котешка магия“, а в поредицата за Роуз има пръст и детската й страст към историческите четива.

Вашият коментар