Руни Мара все още мисли, че ще участва в продължението на „Мъжете, които мразеха жените“

     The_Girl_In_The_Spider_s_Web_94267Тези дни се разпространи интересна новина, относно екранизираната поредица на Стиг Ларшон за “Момичето с драконовата татуировка“ (на български „Мъжете, които мразеха жените“, 2011). Екранизацията на Дейвид Финчър от 2011 година, считана за разочарование, предполагаемо поема в различна посока, като за главната роля на Лизбет Саландер се спряга шведската актриса Алисия Викандер, която ще замести Руни Мара. Макар и това да е информацията, която се разпространява за момента, изглежда нещата не са напълно сигурни.
На пресконференция в Лос Анджелис, относно новият филм на Тод Хайнс „ Карол“, Руни Мара беше попитана за бъдещето й в ролята на компютърния гений Лизбет Саландер. Оказава се, че тя не знае почти нищо за новия проект, но въпреки това очаква да изиграе ролята отново:

„Знам, че са наели Стивън Найт да адаптира последната книга в сценарий. До колкото ми е известно, аз ще играя ролята, докато студито не каже друго. Но не съм чула нищо такова… и не знам повече от това.“ – каза в интервюто Мара.

За разлика от оригиналната трилогия „Милениум“, „Взривената въздушна кула“ е единствената книга, която не е писана от Стиг Ларшон, тъй като той умира през 2004 (и трите книги са публикувани посмъртно). Историята на третата книга ни среща отново с героите от „Мъжете, които мразеха жените“ – Лиз Саландер и Микаел Блумквист (Даниел Крейг), но до този момент изглежда, че актьорът, добре познат като Джеймс Бонд, няма да изиграе ролята.

Вашият коментар