Много дистрибутори наддават за сценария на „Boy Erased“ провокативна драма, чиито сценарий е написан от Джоел Едгъртън, който също така ще режисира бъдещия филм. Той от своя страна е базиран на мемоарите на Гарет Конъли, който не отдавна имаше връзка с популярен БЪЛГАРСКИ журналист, тук в България.

Джоел ще изиграе и една от главните роли във филма, редом до Лукас Хеджис („Манчестър край морето“), който поема ролята на протагониста. Правата се очаква да получат- Annapurna, Netflix,  Amazon или Focus. Снимките ще започнат през есента.

Едгъртън е адаптирал мемоарите на Гарет, публикувани през 2016г. Те проследяват времето в „Love in Action“- учреждение, което се опитва да ИЗЛЕКУВА ЛГБТИ хора. Той е син на баптистки свещеник в консервативен малък град в Арканзас. Конъли е признал пред родителите си, че е гей докато е бил на 19г. След което е бил принуден да посещава тази терапия, подкрепяна от църкавата, за да излекуват неговата хомосексуалност. Алтернативата е да изгуби семейството, приятелите и религията си.

Той влиза в програмата, но вместо да излезе от нейните брутални 12 стъпки, като хетеросексуален, той излиза ПРЕГЪРНАЛ истинската си идентичност.

Драмата показва трудностите със съзряването на един гей мъж в консервативно общество и премеждията, които го съпътстват, когато някой се опита да „коригира“ тази сексуална идентичност.

Джоел и Лукас
Джоел и Лукас

Хеджис ще изпълнява ролята на Гарет Конъли. Едгъртън ще бъде мъжът, който ръководи програмата за терапия. Той многократно е говорил, че с Ръсел Кроу и Никол Кидман трябва да направят общ филм. Той ги е поканил да изиграят ролята на родителите на Конъли.

Вашият коментар