sex_green2.inddБившата порноактриса Саша Грей и ИК „Кръгозор“ предизвикват читателите да прекрачат общоприетите и вътрешните си граници с роман, който скандализира света!

Сексът продава. Може да обвиняваме Е. Л. Джеймс или някой друг, но откакто „Петдесет нюанса сиво” се продаде в милионен тираж по целия свят, издателите се впуснаха в търсене на наследника, на следващия еротичен бестеселър, който ще ни изкуши и ще ни накара да се изчервим.

Погледите на всички в момента са отправени към Саша Грей. Една от най-известните порнозвезди сменя попрището и пише своя първи роман – откровено и без цензура за женските и мъжките сексуални фантазии, за плътските желания и за тайните еротични клубове на елита.

Както в „Петдесет нюанса сиво”, така и в романа „Обществото на Жулиет” се изследват темите за света на BDSM. Сюжетът е свързан с въвеждането на млада жена в елитен таен сексклуб и са намесени политически игри и убийства.

В стила на Грей критиците забелязват прилика с мрачното писане на Реймънд Чандлър и кинематографично предаване на събития и детайли, които се редуват както кадрите в любимия й филм „Дневна красавица”.

Любовта на Саша към киното е очевидна в „Обществото на Жулиет”, където често присъстват препратки към филмите на Луис Бунюел и Орсън Уелс.

Още през 2008 г. агентът на Саша Грей й предлага да напише книга, многобройните й фенове също я подтикват да го направи, но едва след като еротичната трилогия на Е. Л. Джеймс вдъхва нов живот на старото изкуство, тя се предава. „За разлика от филмите, където просто влизах и играех определена от друг роля, превръщайки се в това, което искаха от мен, в книгата имах сто процента контрол.”

„Чела съм много еротични романи, но не можах да се идентифицирам с героините в никой от тях. Не мога да разбера защо на нормалните жени не е позволено да имат садо-мазохистични фантазии. Исках да напиша история за силен женски персонаж, за героиня, която не е наивна по отношение на секса. Да създам образи, които са част от света на фантазиите, но не желаех да пиша за жената клише, която чака Идеалния мъж. Главната героиня не е невежа в сексуално отношение, но има още много да учи.”

Грей смята, че това, което може да е извратено за една жена, за друга може да е най-красивото и вдъхновяващо нещо. Колкото повече разчупваме тези бариери, толкова по-добре ще е за всички жени.

Саша знае, че й предстои много път, докато наложи идеите си. Съвременните жени – претоварени от всекидневните отговорности и решенията, които трябва да вземат – очевидно обичат да бягат от реалността в свят, в който се отдават на пълно подчинение, дори да не се държат по същия начин в спалните си. Фантазията на Саша за една доминираща жена, която има главната роля, като че ли исторически е доказано, че не е толкова популярна. А може би е време?

„Обществото на Жулиет”

Сексът е истинската революция – само той прави всички равни.

Първо.

Не се обиждайте от нищо, което ще прочетете на следващите страници.

Второ.

Оставете задръжките си на прага.

Трето, и най-важното.

Всичко, което ще видите и ще чуете от тук нататък, си остава между нас.

Добре. Сега, да скачаме в дълбокото…

Катрин е студентка по филмова режисура, преследвана от сексуалните си фантазии –силно възбуждащи, но и странни, дори плашещи, които я карат да си задава въпроси… Във филмите „Дневна красавица“ и „Широко затворени очи“ тя открива част от отговорите. Но нейната неудовлетвореност и запознанството й с много по-освободената в сексуално отношение Анна я отвеждат в свят на свръхбогати и влиятелни хора, които се събират в тайни клубове, за да осъществяват своите дълбоко скрити сексуални желания. Тези нови преживявания носят на Катрин неподозирани наслади, но също така заплашват да унищожат всичко, на което тя държи. Само за един миг животът й се променя и от света на киното Катрин се озовава във вихъра на сексуална оргия, където болката и насладата са едно, където няма граници между нормално и извратено –  Обществото на Жулиет! Това е тайното убежище на част от политическия елит, което следва традициите на  древен култ и неговите сексуални практики.

Но никога не знаеш кой стои зад маската…

Саша Грей изследва не само собствената си сексуалност, но и екстремния секс и системата на нетрадиционни сексуални отношения – BDSM. Тя навлиза в най-скритите кътчета на човешките желания и фанатазии. Чрез кинематографично предаване на събития и детайли и в стила на мрачното писане на Реймънд Чандлър, Грей създава един плашещ, но и привличащ свят и провокира всеки от нас да се замисли за собствените си граници в света на секса.

 „Обществото на Жулиет” е различната еротика… 

Мнения за романа

„Петдесет нюанса сиво” намериха своя съперник, най-горещата книга на сезона, написана от човек, който със сигурност е практикувал онова, което описва, и това определено си личи.” No 1 Magazine

„Смайващ дебют!”. The Sun

„В този секси дебют има сцени, които ще разпалят и най-вледенилите се страсти. Парещо четиво за почивните дни. За да повторите някои от сцените, наистина ще са ви нужни цели дни.” Fabulous Magazine

„Стилът на писане е фантастичен, погледът й към живота и секса и всичко между тях е очарователен, а героинята Катрин е много сложен образ… „Обществото на Жулиет” си струва да се прочете.” Chick Lit Reviews

„Саша Грей знае за какво говори. Може би по-шокиращото е, че тя знае и как да пише живо, образно и как да изгради интригуващ сюжет. Секси роман!” Star Magazine

„Обществото на Жулиет” на голям екран

Интересът към романа „Обществото на Жулиет” е огромен – книгата ще бъде публикувана в над двайсет държави, а Холивуд веднага поиска правата за филмирането й.

На въпрос коя актриса би искала да види в главната роля, Саша отговаря: „Бих искала Дженифър Лорънс или Миа Вашиковска да изиграят главната героиня”. Със своите красиви черти и прекрасна фигура самата Саша може с лекота да бъде Катрин.

Очаква се филмът по „Обществото на Жулиет” да бъде сериозен конкурент на екранизацията на „Петдесет нюанса сиво”. „Грей рамо до рамо с Грей? Хм, това вече е една неприлична мисъл…”

Забележка: В текса са използвани материали от Elle, Independent.co.uk и др.

4.Sasha Grey photo, credit Cobra MVСаша Грей: Не исках да бъда робиня, затова избрах порното

Девствена на 16, актриса в хардкор порнофилми на 18, оттеглила се от порноиндустрията на 21, а на 25 – устремена към Холивуд и издала вече първия си роман. Това ли е крайният феминизъм?

Родена като Марина Ан Ханцис през 1988 г., тя израства в беден район в Северна Калифорния. След развода на родителите си поддържа топли отношения с баща си. „О, хората обичат да си създават обичайните представи: порнозвезда, която има проблеми с мъжката фигура в живота си. Всъщност винаги съм била много близка с баща си. И все още съм”. Родителите й не са очаровани, когато се впуска в избраната от нея кариера. Майка й я умолява всеки ден да се откаже. А баща й? „Той ми каза да не позволявам да ме прецакат.” Грей разказва, че е била добра в училище и първоначално е искала да се заеме с някакъв бизнес, но илюзиите й бързо са разбити. „Видях всички онези хора, по-големи от мен, взели дипломите си и степените от университет, но неможещи да си намерят работа, винаги в дългове заради студентските си кредити. Не исках да бъда робиня, не желаех да се пускам по това течение, да стана поредното зомби. Затова се огледах и избрах порното”.

На 18 години тя става Саша Грей – име, което заимства от певеца в една от любимите си рок групи и от романа „Портретът на Дориан Грей” на Оскар Уайлд – и се впуска в порноиндустрията. „Не беше случайно, бе напълно съзнателно решение. Исках да участвам и да се изявявам, да проуча идеята, че една жена може да бъде агресивна, вълнуваща се от секса, „мръсна” също като мъжете. Исках да покажа, че е нормално да харесваш екстремния секс, както е нормално да харесваш и съвсем традиционния секс. Всичко зависи от теб самия.”

Причините й не са единствено финансови.  Като тийнейджърка Саша се интересува от света на BDSM – системата на нетрадиционни сексуални отношения, основана на ролеви игри на господство и подчинение (bondage, discipline, sado-masochism). Тогавашното й гадже обаче не проявява такива желания, а приятелите й смятат, че интересът й е извратен. „Не знаех къде мога да отида, за да срещна хора с подобни вкусове”, казва тя. И после осъзнала, че порнографията е възможен вариант. „Исках да проуча интересите си по един безопасен начин, но освен това исках да внеса нещо ново в порното, да променя това, което виждах на екрана”. Между 2006 г. и 2009 г. Саша Грей участва в над 200 филмa за възрастни. И не просто какви да е филми за възрастни, а толкова екстремни хардкор порнофилми, че е обявена за „най-впечатляващата сексуална изпълнителка в своя бранш”. Саша не е и типичната актриса от филмите за възрастни. Все пак това е жената, публично издала нещо като порноманифест още преди да е стъпила на снимачната площадка.

За нея порното винаги е било прекалено предсказуемо. Саша искала да отправи предизвикателство към това да бъде по-малко пасивна, по-доминираща и да изненада и колегите си, и зрителите. Това я прави суперзвезда в една индустрия, в която много от актрисите и актьорите изглеждат напълно еднакви и лесно заменими. Отначало, признава тя, всичко било изключително вълнуващо. „Но има един предел докога и в каква степен можеш да изследваш собствената си сексуалност и граници пред камерата. Никога не можеш напълно да се изключиш, да се отдадеш на момента и на чувството, защото знаеш, че те снимат.”

Саша прави нещо, което малцина порноактриси успяват – преминава границата на масовото забавление и влиза в истинското кино. Участва в тв сериала Антураж и във филма на Стивън Содърбърг The Girlfriend Experience. Самата Саша признава, че голямата й мечта е да има по-сериозна филмова кариера, но не знае дали ще й бъде позволено, като се има предвид миналото й. „Така е в нашия свят, въпреки че аз не се опитвам да избягам от това, което съм правила. Просто се опитвам да го надрасна”, твърди тя.

Грей се е изявявала в клипове на Еминем и „Смашинг Пъмпинкс”, свири в готик банда, прави документална фотографска сесия за живота и кариерата си. А сега издава и първия си еротичен роман. „Обществото на Жулиет” излезе на българския пазар на 5 август 2013 г.

Отмести се, Е. Л. Джеймс, професионалистката идва!

Интервю със Саша Грей може да видите в клипа:

Вашият коментар