16861_1На 23 април 2015 г. (четвъртък) във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ (ул. Московска №49) между 11:00 и 17:00 ч. ще бъде отпразнуван Световния ден на книгата и авторското право. Празникът е организиран от Факултетния студентски съвет и се чества за първи път в историята на Университета.

В програмата за деня са включени:

  • Акция за стимулиране на четенето на български и преводни научни книги (I и II ет.)
  • Акция за стимулиране на четенето на българска и преводна художествена литература (III ет.)
  • Изложба на макети на книги, изработени от студенти III и IV курс по Книгоиздаване (I ет. – фоайе на вътрешно стълбище)
  • Коктейл със сладки ядивни книги
  • Безплатен онлайн тест „Какъв тип читателски мозък притежаваш?“

… и още много малки изненади.

23 април се празнува по решение на ЮНЕСКО и се чества от 1996 г. по цял свят. Това е празник на всички автори на книги, читатели на книги, издатели, книжари, библиотекари, преподаватели и студенти по Книгоиздаване. Ето защо това е празник и на ФЖМК.

През целия ден гостите на Факултета ще могат абсолютно свободно да четат най-различни научни и художествени книги, които ще бъдат разположени из цялата сграда – до чакалните пред аудиториите, до машината за кафе и дори в санитарните възли на сградата. Тази екстравагантна акция цели да покаже, че за четенето няма граници, не съществуват морални ограничения и то трябва да се случва по всяко време и на всяко място, щом книгата е интригуваща и полезна за своя читател.

Мероприятието се осъществява с финансовата подкрепа на Студентски съвет на СУ, както и с помощта на Издателство „Ентусиаст“, Книжен център „Гринуич“ и Библиотека на ФЖМК.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here