Amazaon, Netflix и HBO са получили предложение от J.R.R. Tolkien estate за телевизионна поредица по „Властелинът на пръстените“ на покойния автор на безсмъртният роман. Офертата върви с най-бомбастичната цена, стигала до ушите ни някога $200- $250 млн. САМО И ЕДИНСТВЕНО за правата. Бонусът е , тези права НЕ включват всички герои от светът на „Властелина на пръстените“ а са ограничени.

Това означава, че някое студио трябва да плати тази сума без да има никаква представа с какво или с кого пи правило каквото и да било след това и без да има НИКАКВА идея върху евентуалната възвращаемост. Очаквания бюджет СЛЕД купуване на правата за 1 такъв сериал на сезон е между $100 и $150 млн.

Amazaon и Netflix продължават битката, докато HBO вече са се отръпнали, заради финансовите параметри на сделката.

Припомняме ви, че не отдавна след близо 5 годишни съдебни битки срещу Уорнър Брос, J.R.R. Tolkien estate спечелиха делото и бяха овъзмездени с нови $80 млн. По тяхна информация компанията е нарушила договора, включващ видео игри и други онлайн механизми и изпълнения.

Припомняме също, че само оригиналните 3 филма, стартирали през 2001г. с „Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена“ са донесли общо над $2,9 млрд. в световен мащаб.

Вашият коментар