Сигърни Уивър разговаря с  Entertainment Weekly за ролята на учения д-р Грейс Аугустин в предстоящите четири продължения на Аватар. Тя сподели конкретно ЗАЩО има четири продължение, както и говори за важните и неподвластни на времето послания към обществото, които те носят.

Има много добра причина, поради която продълженията са четири. Прочела съм сценариите и за четирите продължения. Смятам че те са ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ и си струват чакането. Филмите са за излагането на опасност на тази красива планета. Джеймс Камерън продължава същите теми на алчност и безсърдечност на корпорациите и нашествениците, срещу местните хора. Към настоящия момент, след дълга и задоволителна кариера- не мога да повярвам, че са минали 40г., но както и да е- аз съм изключително въодушевена, че имам възможността да работя по тези четири истории. Наистина, НАИСТИНА го оценявам.

Подготовката за всички четири филма тече в Нова Зеландия от Април. Официално снимките започват на 25.09.2017г. Аватар 2 и 3 се снимат едновременно. Аватар 4 и 5 ще започнат да се снимат скоро след това.

Това е най-амбициозния проект, в който съм участвала до момента. Най-мотивиращият, най-мащабният, най-красивият. Всички ние от екипа зейваме с уста, когато видим всеки кадър от artwork-а. Невероятно е, че живеем във времена, в които можем да представим подобни филми на публиката. Струва ми се, че колкото промени Аватар в желанието на зрителите да видят конкретни неща във филмите, неговите продължения отиват сто пъти по далеч от това.

Дебютирал през 2009г., първият Аватар е най-касовият филм в историята на киното с $2,7 млр. приходи. В САЩ филма бе свален от първото място с неговите $760 млн. „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ донесе приходи в САЩ $936 млн. и се възкачи под номер 1 в боксофиса за страната.

Вашият коментар