През изминалите два дни се разрази истинска полемика за експерименти, едва ли не злоупотреби и своеобразно психическо малтретиране на деца, по време на кастинг подбора им за новия филм на реж. Анджелина Джоли. Спасние Vanity Fair приготви бомбата за септемврийския си брой и корица, че това се е случило при подготовката на предстоящия „First They Killed my father“ на Netflix.

Говорител на Джоли оповести, че списанието е разбрало ПОГРЕШНО събитията и ги отхвърли. След като преслушаха аудио записът на интервюто на редактора Евгениа Перетс и Анджелина Джоли вчера (03.08.2017г.), Venity Vair остава зад думите си така, както са публикувани. 

Джоли, която е съсценарист и режисьор на филма, го базира на мемоарите на Лонг Унг от 2000г., за преодоляването на кхмерския режим. Според материала, екипа и е обикалял сиропиталища, циркове и училища за бедни, за да намерят конкретно деца, които са живели трудно.

Перетс пише още, че за да открият главната си героиня, кастинг режисьорите са направили игра, която е притеснителна със своя реализъм. Те поставят пари пред децата, карат ги да си помислят и да кажат за какво биха им трябвали и след това … им ги взимали. Децата също са били карани да си представят, че са заловени и че трябва да измислят някакво лъжливо оправдание.

В свое изявление, Джоли сподели, че е разстроена от това как списанието е представило всичко и притеснена добави, че всички мерки са били взети за да се подсигури безопасността, комфорта и спокойното преживяване на децата на снимачната площадка, започвайки от кастинга, през самия продукционен период, та чак до наши дни.

Vanity Fair споделиха, че адвокатът на Джоли се е свързал с тях и е помолил списанието да публикува „корекции“ и да добави изявление:

Кастинг екипа показа на децата камерата и материалите за записване на звук, обяснявайки им, че ще бъдат помолени да изиграят една сценка от филма. Децата на са били „подлъгани/измамени“, както някои вече предположиха. Всички деца на кастинга бяха въведени в идеята, че това е едно измислено упражнение и през цялото време бяха съпровождани от роднини или представители на неправителствени организации. Извиняваме се за неправилно поднесената информация към медиите.

Освен, че остават с първоначално публикуваната история, Vanity Fair публикуваха транскрипция на конкретната част от интервюто на Перетс и Джоли.

Представители на Анджелина не са отговорили веднага на запитването за коментар.

Вашият коментар