След избухналия скандал с Харви Уинстън, основател на Холивудския гигант The Weinstein Company (за който ви информирахме вчера тук) прерасна в чума. Представяме ви всички гледни точки!

Факти!

Има направени 8 извънсъдебни договорки с баснословни суми, за да НЕ излизат наяве, случките със сексуални посегателства над жените.

Уговорката с Роуз Макгоун от „Писък“, след случката в стаята на Хари през 1997г., е на стойност $100 000!

Актрисата Ашли Джъд след като е помолена да му позволи да и направи масаж или да го гледа как се къпе, споделя „Чудех се как да избягам от стаята по най-бързия възможен начин без това да прерастне в нещо ужасяващо!“

Реакациите на звездите!

 

 

Изявление на Джуди Денч:

В свое интервю за Newsweek, актрисата сподели: Х

Харви Уинстун е помогнал и издигнал моята кариера през последните 20г. Но аз не съм знаела за тези случки. Те разбира се са ужасяващи. Изпращам състраданието си на пострадалите и пълната си подкрепа на онези, които проговориха.

Джуди Денч спечели Оскар за ролята на кралица Елизабет I през 1998г. във „Влюбеният Шекспир“. Продуцент бе Харви Уинстън.

Изявление на Мерил Стрийп:

В свое интервю за HuffPost актрисата нарича действията на Харви „отвратителни“ и споделя, че не е била запозната с тези случаи.

Държанието му не може да бъде извинено, но злоупотребата със сила не е нещо ново.

Актрисата възхвали „храбрите жени, който надигнаха глас!“ Стрийп опроверга категорично, че всички в Холивуд са знаели за случките с Уинстън. Също така сподели, че той е бил внимателен и уважаващ съвместната им работа. Харви Уинстън е продуцирал МНОГО от филмите на Мерил Стрийп.

Изявление на Кейт Уинслет:

В свое интервю за Variety , актрисата сподели:

Фактът, че тези жени се осмеляват да говорят за това отвратително деяние от страна на един от най-важните и уважавани продуценти, е…. това е изключително смело и ме шокира да го разбера. Начина, по който Харви Уинстън е третирал тези раними, талантливи млади жени, НЕ Е начина по който КОЯТО И ДА Е жена трябва да бъде третирана на работното си място.

Становището на Харви Уинстън и адвокатите му

Давам си сметка, че начина по който съм се държал с колегите през миналото е донесъл много болка и се извинявам за което. Сега се опитвам да съм по-добър. Знам, че имам още много път да извървя. – изявление пред Times от 05.10.2017г.

По-късно Уинстън оповести, че възнамерява да съди The New York Times за публикацията си за $50 млн.

Уверени сме в точността на материала ни. Г-н Уинстън бе информиран и имаше възможност да отговори на конкретни обвинения преди публикацията. Всъщност ние сме публикували неговите отговори 1:1! – оповести говорителят на The New York Times

Братът на Харви Уинстън- Боб, който е и съсобственик в компанията е гласувал ЗА уволнението му от борда на директорите.

Компанията е изпратила съобщения до всички телевизии, прожектиращи техни сериали да задраскат името на Харви Уинстън, като продуцент.

Компанията The Weinstein Company предприеха стъпки за промяна на името си, по информация на The Wrap.

Изключително популярната адвокатка Лиса Блум, дъщеря на всепризнатата в Лос Анжелис адвокатка, борец за правата на жените, Глория Алред, в събота (07.10) абдикира от позицията, да представлява Харви Уинстън. Същото направи и друг негов съветник- Лани Дейвис.

 

Вашият коментар