Poster BG Skitnica April 2013Премиера в България: 05.04.2013г.
Световна премиера: 29.03.2013г.
Жанр: Приключенски, Романтика, Фантастика
Продължителност: 125 минути
Формат: 2D
Сценарист: Андрю Никол
Режисьор: Андрю Никол
В ролите: Сирша Ронан, Даян Крюгер, Чандлър Катенбъри, Макс Айрънс, Франсис Фишер, Уилям Хърт, Джейк Абел, Бойд Холбрук
Разпространител: Форум Филм България / Inferno Entertainment

“Скитница“ е история за любов и саможертва във футуристичен свят, в който на карта е заложена съдбата на човечеството.
Планетата Земя е превзета от миролюбиви извънземни, известни като “душите“. Повечето индивиди от човешката раса са станали приемници на “душите“ – овладян е умът им, но телата им са оставени непокътнати.
Мелани (Сирша Ронан) е член на малка група човеци, оказваща съпротива на нашествениците, но е заловена от Търсачката (Даян Крюгър) – миротворец, чието задължение с да защитава новата раса от последните останали човеци. Въпреки отчаяната борба на Мелани, в тялото й е хирургично имплантирана “душа“ на име Скитница.
Скитница е предупредена за предизвикателствата на живота в тялото на човек. Тя знае за завладяващите чувства, за страстите и твърде ярките спомени, но има една трудност, която не е очаквала: предишната обитателка на тялото не иска да се откаже да притежава ума си.
Търсачката подтиква Скитница да извлича информация от паметта на Мелани, за да научи местонахождението на човеците ренегати, сред които любимият на Мелани Джаред (Макс Айрънс), нейния 11-годишен брат Джейми (Чандлър Кантърбъри), Иън (Джейк Абъл), мъжа, когото Скитница е предопределена да обича и чичото на Мелани Джеб (Уилям Хърт).
Със силната си воля Мелани успява да убеди съпротивляващата се Скитница да бъде неин съюзник в опасно издирване, целта на което е да спасят семейството и мъжете, които двете обикват.

“Скитница“ е екранизация по едноименния роман на Стефани Майърс („Здрач”). Сценарист и режисьор е Андрю Никол (“Гатака“, “Цар на войната“, “Дилъри на време“).

 

 

Номинираната за Оскар за ролята си в “Изкупление” през 2007г., Сайори Ронан (която през лятото ще може да видим в ролята на убийца в “Хана”), получи главната роля в адаптацията по романа на Стефани Майер “The host”!
Книгата атакува световния пазар през 2008г. и представляваше първата творба на Майер след планетарния успех на сагата “Здрач”!
Историята разказва за това, как в нашия свят нахлува невидим враг. Нашествениците живеят чрез хората. Човешкото съзнание е заменено от това на нашествениците а телата им и начинът им на живот остава непроменен. По голямата част от човечеството е поразено.
Когато Мелани, една от малкото останали не заразени хора е заловена, тя е сигурна- ТОВА Е КРАЯТ! Уондърър, насадената “душа” в тялото на Мелани, е предупредена за предизвикателствата на това, да живееш вътре в човек: прекалените емоции, чувства, прекалено живите спомени… Но има една трудност, която Уандърър не е очаквала: Мелани отказва да поддаде съзнанието си…
Уандърър нахлува в мислите на Мелани за да открие как тя съумява да се съпротивлява, опазвайки съзнанието си. Междувременно Мелани чувства мислите на Уандърър посредством видения на мъжът, когото е обичала- Джаред, един човек, който все още живее криейки се. Неспособна да отдели себе си от нуждите на тялото, Уандърър започва да изпитва необходимост от този мъж… Когато външните сили карат Мелани и Уандърър да се обединят, те се отправят на опасно и несигурно пътешествие, в търсене на мъжа, който обичат. “

Скоро

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here