Поредното епическо преследване на неуловимия жълъд изстрелва любимата на всички праисторическата катерица в космоса и задвижва поредица събития със Скрат-астрофални последици. За да се спасят, Сид, Мани, Диего и останалите герои напускат дома си и се впускат в забавно и изпълнено с приключения пътешествие из екзотични земи с много нови колоритни герои.
Зрителите обожават филмите за ледниковия период, които са на второ място в класацията за най-касови анимационни поредици в света. Ледена епоха: Големият сблъсък е най-мащабният и амбициозен филм от поредицата. Потапяйки публиката в нови светове като космоса и кристалния свят Геотопия, това определено е серията на Ледена епоха, в която всички герои ще предприемат нови пътувания.
Историята на новия филм е дълбоко вкоренена в митологията на оригиналната Ледена епоха. Продуцентът Лори Форте, който работи в поредицата от самото й създаване и чийто идеи са залегнали в историите на няколко от филмите, обяснява: „В първата Ледена епоха имаше сцена как стадото минава през един „леден музей“, където виждаме праисторическа риба, динозавър, еволюцията на Сид, а след това и летяща чиния. Присъствието на космическия кораб винаги ни е интригувало. Знаехме, че някой ден ще изследваме митологията, свързана с него, и решихме, че сега е точното време да се върнем към тази част и да посеем семената на Големият сблъсък.“

ICE AGE 5

Има и друг прецедент, в който технологията обръща живота на Скрат с главата надолу. Става дума за номинираната за Оскар® късометражна анимация No Time for Nuts. Неудачната катерица попада на машина на времето, с която сътворява всякакви техно-поразии.
Препратка към досегашните филми също е и семейната динамиката на стадото. „Много се забавлявахме докато изпробвахме колко далеч може да стигнат героите ни извън познатия им свят и какви пречките трябва да преодолеят, – казва Форте. – Харесва ни да ги запращаме в обстановка, с която все още не са подготвени да се справят.“
И все пак героите на Ледена епоха винаги побеждават, защото постоянно се приспособяват към различните ситуации. Докато светът около тях се трансформира и те също трябва да се променят.

Премиерата на Ледена епоха: Големият сблъсък в България, във всички 2D/3D/Luxe кина идния петък на 15 юли 2016г. Разпространител Александра филмс.

ice_age_5_baner

Вашият коментар