Black Forest Film Group съобщиха за своите планове да адаптират светът на предстоящата пост- апокалиптична ттрилогия „Карантина“. Първата книга в поредицата (която в началото щеше да се казва “ Quaranteen“), ще се казва „The Loners“ ще излезе през ЮЛИ и е описана по следния начин:

“ Братята Троуп се справят с живота сами. Още след като майка им почина, а баща им получи РЪКОВОДЕН ПОСТ в голяма компания, Дейвид е принуден да се грижи за по-малкия си брат- епилептик, Уил. Той знае, че ще трябва да научи Уил, как да се грижи за себе си много бързо… Една сутрин, мистериозна експлозия разтърсва училището им и Дейвид разбира, че ще трябва да научи Уил как НАИСТИНА да оцелее, ако те двамата ще искат да излязат живи от училището. Заедно с експлозията, смъртоносен вирус се разстила из училището. Вирусът поразява само тийнейджъри в пикът, на техния пубертет. Поразените започват да губят косата си и стават смъртоносни за възрастни и деца. За няколко мунти, всеки член на факултета е мъртъв. Военните поставят училището под карантина и стрелят по всеки, който се опита да избяга. Започват да осигуряват месечни доставки на храна, за хората под Карантина. ..

1г. по-късно, след като всички възрастни са избити, всички обществени прослойки са образували банди: Смотаняците, Всезнайковците, Откачалките, Скейтърите, Готините и  Университетската банда- така че без да си член на някоя банда е НЕВЪЗМОЖНО да оцелееш!

Заради старо проклятие, Дейвид е мразен от Университетската банда, най-страшната банда в училището. Тъй като нито една банда не иска проблеми с тях, никой не взима Дейвид и Уил, като свои членове. Сега повече от всякога, братята трябва да работят заедно, защото ако училището не ги убие, едно братско съперничество със сигурност ще го направи.

В един мрачен и впечатляващ дебют, писателят Лекс Томас отвежда читателите си към едно наелектризиращо пътешествие в едно училище, където това ДА СЕ ВПИШЕШ е върпос на живот и смърт!“

Авторите на книгата Лекс Хрейб и Томас Ворхиз (под псевдонима Лекс Томас), ще адаптират своята история за сценарий, като тя вече е оглеждана, с потенциал за поредица…“

На вас как ви звучи?

Вашият коментар