Харви Уинстън
Харви Уинстън

Останалите членове на борда на директорите на The Weinstein Company гласуваха единодушно вчера, че уволняват собственика Харви Уинстън, който държи еднолично над 20% от акциите на компанията. Изявлението им гласи:

С оглед на нарушенията на Харви Уинстън, които изплуваха през изминалите дни, борда на директорите на The Weinstein Company- Робърт Уинстън, Ланс Маеров, Ричард Кенигсбърг и Тарак Бен Амар- решиха и информираха Харви Уинстън вече не е на работа в компанията. Това влиза в сила моментално.

Това се случва навръх уикенда, в който Уинстън е пътувал от Ню Йорк до Лос Анжелис за да се бори за работата си. Много от членовете на борда на директорите, които са били лоялни към него са напуснали, в изблик на отвращение. Насред тази експлозивна обстановка останалите членове на борда са поискали от него да се оттегли. Той не го е направил. Поискали са да му платят и да се оттегли. Той е отказал. Тогава, те са го уволнили. Предстои да видим дали Хари ще ги съди, но след бомбастичния доклад на The New York Times (справка тук), директорите е трябвало да действат по най-добрия възможен начин за да запазят целостта и името на компанията.

В продължение на три десетилетия Харви е насилвал актриси и служители на компанията, като най-известното име, попадало в мрежите му е актрисата Ашли Джъд.

Ашли Джъд
Ашли Джъд

В свое интервю тя признава, че е била поканена в апартамента на Харви за „Бизнес закуска“ но вместо това той я е очаквал с предложение да и направи масаж или да го гледа докато си взима душ.

Служителката Емили Нестор през 2014г. е била поканена на същото място, като и е предложено да изстреля кариерата и в небесата, ако предлага определени услуги на определени колеги.

Лорън О’Конър на същото място е била принудена да му направи масаж, докато той е бил гол.

Много детайли по случая предстоят да станат медийно достояние!

Вашият коментар