sofia_boutella

Родената в Алжир, София Бутела, играе една от главните героини в „Стар Трек: Отвъд“ (по родните кина от 22 юли). В следващите редове ще прочетете повече информация за филмите в които сме я гледали (и ще я гледаме), както и малко за личният живот на актрисата.

Бутела емигрира заедно със своите майка архитект и баща композитор във Франция, по време на кървавата гражданска война в Алжир през 1992 г. „Семейството ми постоянно се местеше“ – казва Бутела, която прекарва след-тийнейджърските си години в Лос Анджелис, а в момента разделя ежедневието си между Калифорния и Лондон. „От одна страна завиждам на хората, които са свързани здраво към своето общество.“ 34-годишната бивша танцьорка смята също, че миналото, което я е карало да не се задържа на едно място е и в нейн плюс. „Имам  близки и познати в цял свят“ – казва тя – „и продължавам да намирам прекрасни хора, където и да отида.“

madonna

Тя започва с уроците по английски език, докато живее със родителите си във Франция, но не успява да се усъвършенства, докато не започва работа като една от резервните танцьорки на певицата Мадона, по време на турнето Confessions през 2006 г. „Много пъти ми се е налагало, да общувам с хората само с жестове“, казва Бутела. „Точно по време на работата ми при Мадона научих по-добре английския.“

Приемайки ролята на борбената Джейла от „Стар Трек: Отвъд“ от актрисата се изисква да мине двумесечен курс по тае-бо – предизвикателство с което тя обаче се справя. „Героинята ми е единствената оцеляла,“ споделя Бутела. „Тя е силна, независима и самодостатъчна.“ Не можа да разкаже твърде много подробности, но Джейла със сигурност ще помага на екипажа на Ентърпрайз, за да се справи със злодеят изигран от Идрис Елба – Крал. „Почти целият сюжет се пази в тайна“ – казва тя – „Спомням си, че се налагаше да се обличам в наметало с качулка, когато трябваше да отида от караваната ми до на снимачната площадка!“ И въпреки, че снимките, които траят три месеца, на локации във Ванкувър и Дубай, са оставили приятно чувство у нея и са я накарали да заобича половинвековната поредица, тя не е била фен на сериала, като малка, „Струваше ми се страшничък.“ – казва тя.

След като работи като танцьорка в продължение на 12 години и може би я помните от клипа „Hollywood Tonight“ на Майкъл Джексън, Бутела решава да се отдаде на актьорската професия. „Просто послушах сърцето си“ – категорична е тя. Две години след като е направила този избор, през 2015 г., я виждаме като убийцата с крака бръсначи, Газел, в „Kingsman: Тайните служби“, а в този момент  участва в снимките на предстоящият рестарт на „Мумията“, където играе чудовището. Пази се Том Круз.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here