Голямата изненада тази седмица е изключителния зрителски и критически успех на премиерния „Спайдър- мен: Завръщане у дома“. Големият въпрос пред всички онези, които все още не са го гледали остава- ако можете да избирате ДАЛИ да похарчите повече пари и да го гледате на 3D или по-скоро да спестите и посетите двуизмерна прожекция? Ние сме тук отново за да посъветваме в поредната публикация от рубриката ни на 3D или не?

С всички тези височини и екшън по улиците, филмът е брилянтна извадка за заглавие, категорично необходимо, да бъде гледано на 3D! За разлика от други големи 3D филми, тук мисленето и усилията са концентрирани във всеки кадър и това се отплаща многократно, ВЪПРЕКИ, че заглавието НЕ Е заснето със стереоскопични камери, а 3D-то е получено в следствие на пост конвертиране. То пък от своя страна е допълнително „прикрито“ от брилянтното и непрекъснато използване на ефектът „Отвъд екрана“ захвърляйки постоянно паяжини по зрителите и между тях предмети, че дори и герои. Внимавайте много с крилата на злодея в третото действие.

А сцените с него и битките със Спайдър-мен във въздуха създават изключителното усещане за дълбочина. И не само- улици, високи сгради, контрастни линии между герои и бекграунд- дълбочината на образите и пространствата е деликатно отработен момент, с чудесен краен ефект. Но ако все пак трябва да посоча минус- това категорично е яркостта. Много от сцените се развиват на тъмно, включително голямата битка със злодея. С 3D очилата нещата стават една идея по-трудни за гледане.

Правилният избор за прожекция на този филм е IMAX 3D, или ако нямате IMAX кино под ръка- поне 3D!

НА 3D ИЛИ НЕ?

Вписва ли се? 5 от 5 точки
Плануване и усилия 4 от 5 точки
Ефект „Отвъд екрана“ 5 от 5 точки
Дълбочина на образите 5 от 5 точки
Яркост на екрана 4 от 5 точки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here