smelata_vaqna_bg_poster_2Филмът беше представен за първи път пред публика
от Михаела Маринова, Момчил Степанов, Михаил Билалов и Василка Сугарева

На 22 ноември (вторник) се състоя гала премиерата на най-новата Дисни анимация „Смелата Ваяна“, която тазизима ни пренася на слънчевите острови на Океания. Специалното събитие, което се състоя в Cinema City Mall of Sofia, събра екипа на филма в лицето на финалистката от X Factor България и носителка на наградите на БГ Радио за дебют, песен и видео на 2015 г.Михаела Маринова, харизматичния български актьор Михаил Билалов и актьора, певец и участник в X Factor България Момчил Степанов с техните фенове.Атрактивната анимация беше емоционално представена от легендарната Василка Сугарева. Сред гостите на премиерата се откроиха Venci Venc’;дуетът Plamen & Ivo, чието общо парче с Михаела Маринова– „Не ти мисля зло“,се превърна в тотален хит, оглавяващ чартовете на водещите музикалн медии у нас; Прея; Силвестър Силвестров; Деси от нашумелите Sentimental Swingers и Phuture Shock;провокативният артист и фотограф Лубри.

„Смелата Ваяна“ разказва историята на безстрашно момиче (Ваяна, с гласа на Михаела Маринова), което търси спасение за народа си с помощта на могъщиянякога полубог Мауи (Момчил Степанов). Докато баща ѝ – Вожд Туи (Михаил Билалов) – настоява тя да последва примера му и да стане водач на хората на острова един ден, Ваяна е силно привлечена от океана, който във филма притежава свой собствен характер. На хората от селото е забранено да прекрачват безопасните води на рифа, но откритото море не спира да зове Ваяна. Когато опасносттазастрашава да унищожи острова ѝ, тя нарушава правилата и отплава на епично приключение, което да спаси народа ѝ и да възвърне дните на славните мопреплаватели.

Редом до Михаела Маринова застават и една от най-обичаните и смешни комедийни актриси на България – Мая Новоселска, в ролята на ключовата за филма Баба Тала – бабата на Ваяна и пазителка на тайните на народа ѝ, Михаил Билалов, който заменя ролята на магнетичния гангстерски бос от „Под прикритие“ Джаро с тази на обаятелния и уважаван водач на племе и баща на Ваяна – Вожд Туи, и Момчил Степанов в ролята на обаятелния шмекер полубога Мауи. Във филма ще се запознаем още с дивите и страховити пирати Какамора; самомнителния рак Таматоа; глуповатия петел Хейхей; и верния любимец на Ваяна – прасенцето Пуа. Историята на „Смелата Ваяна“ е вдъхновена отчасти от историята на народите на Океания – едни от най-великите моряци на света, кръстосвали Тихия океан преди три хиляди години, откривайки хиляди острови.

Вашият коментар