Пригответе се за премиерата на „Карибски Пирати: Отмъщението на Салазар“ с Егмонт България и колекцията обновени издания на романите по филмовата поредица!

„Карибски пирати: Най-ярката звезда на Севера“ – предистория на дългоочаквания филм „Карибски Пирати: Отмъщението на Салазар“, приключенията на Карина Смит.

Карина Смит винаги е знаела, че съдбата ѝ е да изучава звездите. Тази мисия продължава и когато момичето заминава да работи в отдалечено имение, където открива неочакван наставник и изпълнен с възможности живот…

Един ден Карина се натъква на мистериозна карта, която отвежда в Карибите в търсене на отговори. Съвсем скоро девойката е пометена от свят, пълен с пирати, ужасяващи призраци и галантен войник, тръгнал на вълнуваща мисия…

„Карибски пирати: Проклятието на „Черната перла“

Преди много, много време се носело предание за призрачен черен кораб, който понякога, при гъста мъгла, изниквал в морето. Платната му били големи и черни, сякаш били изрязани от мрак и съшити с грях. Корпусът му бил на черни петна от кръвта на невинните души, имали нещастието да се изпречат на пътя на черния кораб… Сега храбрият млад ковач на име Уил Търнър трябва да се съюзи с прочутия пират Джак Спароу, за да спаси своето любимо момиче от хватката на един зъл капитан на пиратски кораб и на моряците му главорези!

Легендите разказват, че в дълбините на океана се скита душата на Дейви Джоунс. Един заключен сандък пази туптящото му сърце, а на заповедите му се подчинява страховито морско чудовище. За съжаление на капитан Джак Спароу тази легенда се оказва съвсем истинска. Преди години той е сключил сделка с Дейви Джоунс и за да я изпълни, трябва да стане слуга на покойния пират. Но Джак не иска да се предаде без битка и е принуден да търси помощ от Уил Търнър и Елизабет Суон. Ако не открият начин да се отърват от Дейви Джоунс веднъж завинаги, Джак и приятелите му ще са в смъртна опасност.

От 6 май до 23 юни 2017 г. книгата се разпространява и по местата за продажба на вестници и списания в комплект с представяне на героите от петия филм и част от мегаплакат. Поръчаните от уебсайта екземпляри от книгата ще съдържат това приложение (до изчерпване на количеството му).

Вашият коментар