Специална награда BAFTA за целия, творчески екип от церемонията в неделя

Екипът зад блокбастър продукцията на HBO Игра на тронове, ще получи специална награда BAFTA, по време на тазгодишните British Academy Television Craft Awards.

Хана Мъри и Джон Брадли от хит поредицата ще приемат наградата от името на екипа. BAFTA ще отдадат почит към екипа, за преминаването на всички граници във всеки етап от продукцията при създаването на фантастичната сага.

Продължават снимките на осмия, финален сезон на Игра на тронове. Той ще съдържа 6 епизода, които ще дебютират по HBO през 2019г. Множество потенциални spin-off филми вече са в процес на разработка, в следствие на митологията.

Наградата е и признание за подкрепата, която Игра на тронове са оказали за страхотните, телевизионни продукции в обединеното кралство. Поредицата се снима в различни локации в северна Ирландия. Централата на продукцията е в  Titanic Studios в Белфаст, столицата на северна Ирландия. Там е базата още от епизод 1 на сезон 1 за поредицата.

Говорейки от името на екипа на продукцията, изпълнителните продуценти Д.Б.Уейз и Дейвид Бениоф споделиха:

Много хора работят изключително усилено, за да пренесат на екран всеки филм или телевизионна поредица. Те са създатели, не по-малко от актьорите, сценаристите, продуцентите, режисьорите и заслужават признание.

Кришненду Маджумдар, президент на телевизионния комитет на BAFTA допълни:

Създаването на една от най-популярните драми на нашето време, е нищо по-малко от невероятно! От спиращите дъха локации, през интригуващо проектираните костюми и елементи от сценографията, чак до гримът и екипът отговарящ за протезите. Огромни благодарности към всички замесени!

The BAFTA Craft Awards ще се раздадат утре, 22.04.2018г. в Лондол. Те ще се излъчват на живо в Youtube  и Twitter.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here