Специалните сили: Кой се осмелява да спечели
От вторник, 12 септември, в 22:45

Сезон: 2
Брой епизоди: 5 x 60 мин.
Оригинално заглавие: SAS: Who Dares Wins

„Специалните сили: Кой се осмелява да спечели“ разкрива трудната и взискателна процедура по приемане на нови кадри. Селекцията за британските Сили за специални операции никога не е бил заснемана, но този формат ще ви отведе по-близо до нея, откогато и да било.

Елитна група от бивши войници от Силите за специални операции подлагат 25 физически годни цивилни на необичайна серия от физически и психологически изпитания, заимствани от истинския селекционен процес. Физическите изпитания са само началото – на истински тест се подлага преди всичко характера.

„Искам ли този човек да бъде до мен във военна обстановка?“ е най-важният въпрос на инструкторите.

Кандидатите са откъснати от външния свят и се хранят, спят и тренират заедно. За осем дни са подложени на интензивно психологическо профилиране, липса на сън, тестове за издръжливост и разпити. Защитите им се разпадат, както и презумпциите за това какви качества са нужни, за да бъдеш избран в Силите за специални операции. Интересуват ги не алфа мъжкари – най-бързите или най-силните, а тихи, силни характери, направени от правилния „материал“.

Повечето ще достигнат точката си на пречупване и ще се оттеглят, но кои кандидати ще бъдат малцината, които ще оцелеят докрай?

Епизод 1 – Непокорни

Главният обучаващ Ант и неговият елитен екип от Инструктори отвеждат 25 нови кандидати дълбоко в амазонската дъждовна гора, за да вземат участие в уникален вариант на фаза „Джунгла“ от селекционния процес на SAS.

От минутата, в която пристигнат, подложени на тежки психологически и физически изпитания, кандидатите трябва да напряват огромен скок над самите себе си още преди да са стигнали до базовия лагер.

Докато броят кандидати намалява, Инструкторите набелязват двама от тях, на които трябва да бъде обърнато специално внимание, и ги принуждават да се изправят лице в лице със сенчестото си минало.

Епизод 2 – АГРЕСИЯ

SAS 2: JUNGLE filmed in Coca, Ecuador on May 3, 2016. © Vance Jacobs 2016

В бруталната първа фаза осем от мъжете напуснаха курса и в епизод 2 Ант и елитният му екип тестват 17-те останали до колко могат да контролират агресията си.

Да можеш да включваш и изключваш агресивността си е от клучова важност за войник от Специалните части, където едно прибързано решение може да постави нещата на живот и смърт.

Кадидатите са поставени на спаринг един срещу друг в брутална игра на име „Смъртоносна топка“, която кара екипът да се фокусира върху двама кандидати, от които единият е нападателен, а за другия Инструкторите смятат, че се сдържа. В 35-градусова жега и при 90% влажност кандидатите са подложени на страховит екзотичен коктейл – безкрайна серия от задания, която спира, само след като четирима от тях рухват.

Вашият коментар