Състезанието Студио Въображение за рисунка на нов персонаж, сценарно табло и анимация се провежда за четвърти път 

Студио Въображение предизвиква начинаещите малки аниматори и художници да участват в творческия конкурс,. Той ще се проведе между 16 април и 13 май. Състезанието на Cartoon Network се провежда за четвърти път в България. То е за деца и юноши от 6 до 14-годишна възраст. Събитието е под надслов „Рисувай и се забавлявай!“. Главната му идея е да запознае младите творци с начините за създаване на анимация и да събуди техния интерес и креативен потенциал.

През изминалите няколко години конкурсът се радва на огромен интерес. Във всяко издание средно 2000 талантливи български деца се включват в съревнованието и мерят творческите си умения. За това от любимия детски телевизионен канал Cartoon Network са приготвили награди и през 2018-а.

За състезанието Студио Въображение 

Състезанието се състои от три категории – първата е създаване на нов, анимационен персонаж, втората – измисляне на история под формата на сценарно табло или комикс, а третата е направа на клип или на кратък анимационен  филм. Участието става през страницата на Студио Въображение.  На нея може да бъде намерена информация за надпреварата и да бъде открита пълна гама полезни съвети за подготвяне на творческите материали.

Страницата на инициативата е активна и през останалата част от годината. Това дава възможност на децата да се забавляват и обучават, дори когато не тече кампанията. Те могат да гледат инструктиращи видеа, да играят игри и да се упражняват в рисуване и други творчески дейности.

След края на състезанието международно жури ще избере по трима най-добри за всяка една от категориите. Тези, които заемат първите места за най-забележителен анимационен герой, сценарно табло и анимация ще получат по един последен модел ховърборд, предоставен от „Фънтопия“ и още страхотни награди. Тези, които се наредят на второ и трето място пък ще се радват на комплект от брандирани подаръци, предоставени от Cartoon Network. Победителите ще бъдат оповестени на 21 май.

Партньори на конкурса тази година са парти клубът „Фънтопия“, платформата за онлайн уроци „Уча.се“ и детската медия „Първите седем“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here