Премиера в България: 29.01.2016г.
Световна премиера: 01.09.2015г.
Жанр: Комедия
Продължителност: 113 минути
Формат: 2D
Сценарист: Жако Ван Дормел
Режисьор: Жако Ван Дормел
В ролите: Катрин Деньов, Беноа Поелворд, Франсоа Дамиен, Йоланд Моро, Пили Гройн, Лаура Верлинден, Серж Ларивие
Разпространител: Bulgaria Film Vision / Terra Incognita Films

Бог съществува. Той живее в Брюксел. Тези две изречения задават тона на най-новия филм на Жако ван Дормел. Това не е всичко, разбира се. Бог живее в апартамент без вход или изход и прекарва повечето си време в огромен офис, където контролира света с помощта на компютър, който изглежда така, сякаш все още работи с Windows 98.
Живее със съпругата си и дъщеря си и се държи ужасно и с двете. Синът му, за когото може би сте чували, е избягал отдавна през пералнята. В крайна сметка на дъщеря му Еа й писва от глупостите му. Насърчавана от брат си, тя решава да напусне гнездото, да си намери свои апостоли и да напише свой съвсем нов завет.

Но преди да избяга, открадва ключа за офиса и изпраща като есемес до всички на Земята отговора на важен въпрос. Уж доброто й дело се обръща срещу нея и Бог трябва да оправи нещата преди човечеството да установи, че няма нужда от Него. Съвсем Нов завет е оригинален и невероятно забавен филм. Самата идея е златна, но дребните детайли, пръснати из филма, правят историята блестяща. Актьорите са подбрани идеално – от Пили Гройн в ролята на Еа до великата Катрин Деньов в ролята на един от новите апостоли. Разбира се, трябва да отдадем дължимото и на Бог, чиято роля се изпълнява от възхитителния Беноа Поелворд.

Г-жа Деньов дава всичко от себе си, дори когато филмът й предлага необичаен нов партньор. Това е смело, нахално, богохулно кино с голям размах. Съвсем Нов завет ще ви хареса, ще ви предизвика и ще ви накара да се смеете през цялото време.

Номинации:
Кан – програма „Четиринайседневка на режисьорите”

Скоро

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here