HBO са използвали в епизод 3 от сезон 2 на Западен свят слон, малтретиран с палкa и електрошок

PETA отговориха на изявлението на HBO от понеделник, за употребата на малтретирани слонове в хит поредицата Западен свят. Рейчъл Матюс, която е PETA Foundation’s Associate Director of Captive Animal Law Enforcement сподели:съд за насилие над слонсъд за насилие над слон

HBO и продуцентите не могат да твърдят или предоставят доказателства в този случай. Те са виждали тези кадри. На тях слоновете пищят от болка. Треньорите  ги бият с палки и електрошок още през юни 2016г. Тогава за първи път PETA им писа, за употребата на тези слонове от Have Trunk Travel Humane в епизод от Силиконовата долина. Вижте това видео и тези доказателства за живота на тези слонове и подготовката им за снимки, преди старта на продукцията. Ще ви припомня че три коня умряха на снимачната площадка на поредицата Luck на HBO.

Кучешки живот“ получи световноизвестното „не бяха наранени животни“, въпреки видеото за кучето, което е НАСИЛЕНО да влезе във водата (за което CINEBOOM писа тук)! Ако телевизията наистина я бе грижа за благосъстоянието на животните, нямаше да се позовават на лъжесвидетелстващи организации като American Humane и техните представите. Тази организация подкрепя ужасяващи методи за обучение на животни. Ако ги бе грижа, щяха да прекратят използването на диви животни в продукциите си. И преди всичко, щяха да помислят преди да пускат изявления в общественото пространство, които да подвеждат хората.

Скоростно развитие на събитията

Веднага след излъчването на миналия епизод 3 от Западен свят, PETA атакува HBO за употребата на слоновете от Have Trunk Will Travel. Това е една от последните компании, предоставящи слонове за развлекателната индустрия. Съобщението им бе подкрепено с видео от тренировъчен лагер за слонове на HTWT, заснето през 2011г. В него се вижда малтретиране на слоновете с палки и електрошокове, за да изпълняват различни трикове. Един от тези слонове е включен в епизод 3 на втори сезон за Западен свят. съд за насилие над слонсъд за насилие над слон

В свое обръщение до медиите, HBO реагира в своя защита, така:

Всички животни, снимани в поредиците на HBO са третирани с изключителни грижи и внимание за тяхното здраве, безопасност и благосъстояние. Сертифициран представител по безопасност на животните от American Humane е присъствал през цялото време, при снимките на слоновете за епизода на Западен свят. Организацията потвърди, че животните са третирани добре. Продукцията получи сертификат „Не бяха наранени животни“. Разглеждаме обстоятелствата от архивното, тренировъчно видео. В него се вижда един от слоновете, използван в поредицата. Нищо от това видео не е заснето по време на продукцията. То не показва наши практики от снимачната площадка.

PETA припомнят, че American Humane отдавна се е превърнала в организация без чест и те приемат използването на палки при тренировки на животните!

Мениджърът на животни във филми и телевизия за PETA, Лорън Томасън, написа отворено писмо до Кейси Блойс, програмен директор на HBO.  В една своя част, то гласи:съд за насилие над слон

Общественото противопоставяне на употребата на животни в развлекателната индустрия е по-силно от всякога. Доказателство е затварянето на циркът Ringling Bros. , който работи вече над 146г. Много туристически агенции са премахнали язденето на слонове от атракциите, които предлагат. Вземайки под внимание реалистичните и лишени от жестокост възможности на компютърно генерираните образи днес, всички животни в поредиците на HBO трябва да бъдат пресъздавани по този начин!

съд за насилие над слонПо-долу може да видите въпросното видео, с тренирането на слоновете. То е ЖЕСТОКО. Внимавайте и гледайте на собствена отговорност! съд за насилие над слон

Новината за малтретираните слонове идва малко след като награждавания режисьор Карлос Карвало бе убит от жираф на снимачната площадка в ЮАР. Там е имало също представител на организация за защита правата на животните.

Източник: Deadline

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here