Премиерата на „Соломон Паси. Статии, мнения, коментари, интервюта, извън протокола“ събра в Пловдив президент и премиер.

На 24 януари се състоя премиерата на „Соломон Паси. Статии, мнения, коментари, интервюта, извън протокола“ в град Пловдив. Събитието беше уважено от президента Петър Стоянов, служебния премиер проф. Огнян Герджиков, художници, скулптори, юристи и др.

В Пловдив до проф. Герджиков достигна и новината, че именно той е посочен от президента Румен Радев за новия премиер на България.

 Сн. в. „Марица“

Докато цяла България говори за него, проф. Огнян Герджиков говори за книгата на Соломон Паси в Книжарница „Хермес“, Централ.

 Сн. в. „24 часа“

Петър Стоянов беше от първите, които уважиха Соломон Паси

Представянето започна с встъпителни думи на управителя на „Хермес“ – Стойо Вартоломеев.
Той обясни, че книгата е много любопитна, защото през тези 25 години много от прогнозите на Соломон Паси са се случвали.

Да кажеш през 1990 година, че Варшавският договор е погребан и България влиза в НАТО звучеше абсурдно. Но ето, че се случи,  посочи г-н  Вартоломеев.

За смелите прогнози и последвалото им неизбежно сбъдване разказа и съставителят на книгата – Максим Минчев.

Според него направеното от Соломон Паси и Петър Стоянов ще послужи като учебник за всеки, който иска да се занимава с международна политика.  Директорът на БТА сподели, че издадената от „Хермес“ книга на президента Петър Стоянов го е вдъхновила да състави изданието за Соломон Паси.

Ако Паси и Стоянов ги нямаше, едва ли щяхме да сме членове на НАТО и ЕС. Нямаше да се справим с предизвикателствата на днешния ден, посочи шефът на БТА. Той определи „Соломон Паси. Статии, мнения, коментари, интервюта, извън протокола“ като една разходка в най-новата българска история.

Ценна е, защото 80% от прогнозите, направени от Паси, са се сбъднали , посочи съставителят.

Попитан какво не е могъл да предвиди, Паси отговори:
Че днешният президент на САЩ е стожер на протекционизма, а държавният глава на Китай – на глобализма. Това, което не си  представях още през 2001 година беше, че Гергана ще ми роди две деца.


Сн. в. „24 часа“

Соломон и Гергана Паси с управителя на „Хермес“ – г-н Вартоломеев

Вечерта завърши с автографи и приятни разговори в култово заведение в „Капана“, където новият министър-председател беше открит от находчиви журналисти за първото си интервю.

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here