Още преди световната гала премиера на „Игрите на глада“ на 12-ти Март в Лос Анжелис, авторката на бестселър трилогията „Игрите на глада“ Сюзън Колинс изгледа окончателната версия на филма по своята първа книга. Ето какво тя сподели на личния си фейсбук профил:

“ Скъпи читатели,

 

Току що имах възможността да изгледам завършената версия на филма „Игрите на глада“. Изключително доволна съм от това, как той се е получил. Чувствам сякаш книгата и филма са две индивидуалности, които взаимно се допълват. Филмът отваря света отвъд гледната точка на Катнис, позволявайки на публиката да види случки и на други места, като контролната зала на Игрите, градината от рози на президента Сноу, като по този начин добавя ново измерение към историята.

Режисьорът Гари Рос е сътворил правдива и уникална адаптация, която носи богата и силна визия за Панем, неговата бруталност  и ексцесии… Неговият свят е изграден фантастично, без значение дали говорим за Сеам или Капитолия. Изумително е да видиш неща, за които само се предполага в книгата, оживели на екран и така брутално претворени, благодарение на гения на дизайнерите.

 И разбира се, о бога ми- АКТЬОРИТЕ! Те, начело с изключителната Дженифър Лорънс, са невероятни. Истинско удоволствие е да видиш как те са прегърнали своите персонажи и са им вдъхнали живот.

Бих искала да благодаря на всички тези хора, които отделиха от времето и таланта си за да създадат филма, особено на продуцентите Нина Джейкъбсън и Джон Килик и изключителния екип на Color Force, Larger Than Life и Lionsgate.

Надявам се филмът да ви хареса!

Сюзън Колинс“

Как ви звучи?

Вашият коментар