scorpions_return-to-forever_cover_cd_12x12cm_3mm-bleed-66612330“Return To Forever”

С новия албум групата отбелязва 50 години на сцената

Пилотен сингъл “We Built This House”

Световна премиера на албума: 20-ти февруари, 2015г.

Албумът излиза в стандартна и делукс версия, специално колекционерско издание (3CD+винил+ USB) и винил 

Премиерата на албума у нас ще бъде отбелязана със специална вечер в рок клуб Rock It (ул. Бенковски № 14) на 24/02! На партито феновете ще имат възможност да чуят песни от новия албум, да видят специално видео обръщение на групата към почитателите им и десет щастливци ще си тръгнат със CD на ‘Return To Forever’.

Предварителни поръчки за всички версии на албума можете да направите в www.musicmall.bg тук: http://bit.ly/1uEKd6X

На 24/02 в клуб Rock IT ще бъде представен новият албум на Scorpions. В тази специална вечер феновете ще имат възможност да чуят песни от новия албум, да видят специалното видео обръщение от бандата, а десет щастливци ще си тръгнат с колекционерското CD „Return To Forever“. Награди ще има както за участниците в традиционния за вторник куиз, така и за тези, изпълнили по най-атрактивен начин хитове на Scorpions по време на караокето след това.

„Има нещо нереално в тази цифра“ – казва замислено Клаус Майне. Видеото към “Wind Of Change” има над 108 милиона гледания в YouTube до момента. Каналът VEVO стриктно регистрира броя на гледанията и ги сертифицира. С този резултат, Scorpions става първата група от Германия преминала границата на  забележителните 100 милиона гледания.

Тази цифра не само е впечатляваща, но и е сред елементите, които превръщат Scorpions във феномен на сцената. Точно 50 години ни делят от дните, когато младият Рудолф Шенкер създава в следвоенна Германия в Хановер групата, която и до ден днешен привлича нови поколения почитатели. Факт, който изненадва дори самите музиканти. „Наистина е забележително как оцеляхме заедно през всичките тези години, дори във времена, когато се смяташе, че нашият стил е демоде. Когато гръндж вълната заля сцената, ние отидохме в Азия за търсене на нови пазари и почитатели. Това ни даде възможност да продължам да свирим и да печелим нови приятели на музиката ни“.

rsz_scorpions_return_to_forever_c_oliver_rath_02-66642158

Днес групата се чувства страхотно. „Ние не само сме във върхова форма, но и нашата публика става все по-млада и млада“. Усещането, че нови поколения откриват музиката на Scorpions, е най-вдъхновяващото за групата. През 2010г. музикантите решават, че са творчески изтощени от постоянно повтарящия се цикъл на студийни записи, премиера на албум, промоция в медиите. Групата решава да се оттегли от сцената чрез прощално турне по целия свят.

През 2013-та година, групата изнася ексклузивен концерт за популярната концертна серия на MTV “Unpluged” в Ликабетус, Атина. Успехът на концерта и след това издадения DVD/Bly-ray албум от събитието вдъхновяват музикантите, че все още има място за тях на сцената. Скоро бандата се среща с любимите си „двама шведи“ (както ги наричат с усмивка) – музикалните продуценти Mikael Nord Andersson и Martin Hansen.

За новия албум групата записва 19 песни, от които 12 влизат в стандартната версия и 16 в делукс изданието на проекта. Песните в албума разкриват пълния творчески потенциал на музикантите. Пилотният сингъл от проекта е “We Built This House”, избор с много основателни причини. „Тази песен разказва историята ни. Построихме нашия дом, наречен Scorpions, тухла по тухла с много усилия, през редица трудности. От първите ни дни в Хановер, първите концерти зад граница до ден днешен. Устояхме на тежки бури, но къщата ни остана цяла и здрава, нашият верен подслон. Строежът на тази къща ни донесе много щастие. Радост от музиката, която създаваме и споделяме с публиката, много професионален и житейски опит и най-вече огромна благодарност за любовта на феновете към нас. Много работихме, за да постигнем мечтите си и сме благословени, че всеки ден ги изживяваме“ – казва Клаус Майне за новия сингъл на групата.

Новият албум на Scorpions “Return To Forever” излиза на 20/02 от Вирджиния Рекърдс/Sony Music в CD, делукс CD, винил, лимитиран колекционерски бокс сет. Всички издания на албума могат да бъдат намерени в www.musicmall.bg.

Вашият коментар