Издателство ЕРА представя „Твоят последен ден“ от Даниел Коул

Ти си в списъка.

И ще ти кажат кога ще умреш

Едно тяло, шест жертви и фатален краен срок…

Медиите са обсебени от случая. Именно чрез тях убиецът предизвиква полицията, като разпространява списък с имената на бъдещите жертви и датите на престъпленията.

След временно отстраняване инспектор Уилям Фоукс-Вълка се връща на работа. Той жадува за голям и сложен случай. За истинско предизвикателство. Точно това получава!  Фоукс се впуска в горещото разследване, а медиите следят всяка негова стъпка. Заедно с инспектор Емили Бакстър, внимателно планират всеки ход. Но убиецът им поднася най-голямата си изненада – последното име в списъка му е Фоукс. Мрачни спомени тревожат инспектора, обземат го опасения, че мотивът за престъпленията води към миналото му…

Продаден в над 32 държави, „Твоят последен ден“ е изключителният дебютен трилър на годината! Оригинален, мрачен, провокиращ и изненадващо остроумен.

В момента се подготвя ТВ сериал по романа.

За автора: Англичанинът Даниел Коул е новото голямо име в криминалната литература и със свой собствен почерк разчупва каноните в жанра. За „Твоят последен ден“ той споделя: „Написах тази книга много егоистично, с намерението да създам нещо, което на мен ми харесва – едновременно шокиращо и остроумно, с пълнокръвни герои, които да почуствам като приятели.“  Оказва се, че това е правилната формула!

 

Вашият коментар