Минисериалът в три части по бестселъра на Джеси Бъртън, издаден и в България, не е заснет в Амстердам, а в Лайден и в Англия

Новият драматичен канал от групата на TV1000 и Viasat History, EPIC DRAMA ще излъчи тв адаптацията по бестселъра на Джеси Бъртън, „Миниатюристът“, в България на Лазаровден и Цветница. Обсебващият трилър в три части ще дебютира в 22:00 часа в събота, 31 март, и ще продължи в следващите две вечери до понеделник, 2 април, в същия час.

„Миниатюристът“, който дебютира по BBC на Коледа, разказва историята за дом, където под повърхността на красотата и високата класа надничат забранени страсти и опасни тайни. През 1686 г. 18-годишната Нела Оортман влиза в голяма къща в най-богатия квартал на Амстердам. Изпълнена с надежди и мечти, тя е дошла от тихата провинция, за да започне нов живот като съпруга на заможния търговец Йоханес Бранд. Но вместо от Йоханес, тя е посрещната от студената му сестра Марин и бързо разбира, че в техния дом нищо не е такова, каквото изглежда. Когато Йоханес най-после се появява, той ѝ носи необичаен подарък – кукленска къща, копие на техния дом. Тя ще се мебелира от изкусен миниатюрист, чиито мънички произведения показват какво се случва в дома по неочаквани начини и изглежда предричат бъдещето с притеснителна точност.

„Миниатюристът“ рисува разточително заснета картина на Амстердам от 17-ти век, гъмжащ от живот град в сърцето на Златната ера на търовията и предприемачеството. Но докато книгата е изцяло фокусирана върху Амстердам, тв адаптацията трябва да търси и други локации за филмиране на историческата драма. С множеството си неонови табели, Амстердам е прекалено модерен в днешно време, затова продукцията намира по-подходящ екстериор на юг, в университета в Лайден.

Историческият канал Репенбург е съвършеният декор за много от красивите снимки по вода, а улиците му се превръщат във филмовите улици на Амстердам от минисериала. А новият дом на Нела изобщо не е в Амстердам. Всъщност, той е вдъхновен от Хам Хаус, в Ричмънд ъпон Темз, Англия. Същевременно, много от интериорните снимки са правени в Ланглибъри Хаус в Хертфордшир, също в Англия.

Увлекателният минисериал е и със звезден актьорски състав: Аня Тейлър-Джой (Split, The Witch) като Петронела Бранд. Аня печели награда за най-впечатляващ дебютант в Кан 2017-та и е номинирана за BAFTA за изгряваща звезда. Ромола Гарай (The Hour, The Crimson Petal and The White, Atonement), в ролята на връждебната Марин Бранд, е номинирана за Златен глобус за ролята си в минисериалла „Ема“, а за изпълнението си в ‘The Crimson Petal and the White’ получава номинация за BAFTA и за награда Satellite. Алекс Хасел (Suburbicon, Anonymous), мистериозният Йоханес Бранд, си партнира с Паапа Есиеду (A Midsummer Night’s Dream, Utopia), като Ото, и Хейли Скуайърс (I, Daniel Blake; Southcliffe) като Корнелия.

Завладяващият исторически трилър е базиран на книгата „Миниатюристът“ от Джеси Бъртън, завършена през 2014-та, след четиригодишен труд. С публикуването си тя става феномен на книжния пазар, продавана е в 38 държави, включително и в България, и оглавява многократно листата на бестселърите. Печели множество награди, включително за млад писател и книга на годината и към момена има продадени над 1 млн. копия в световен мащаб.

Epic Drama стартира в Европа на 14 декември 2017 г. В момента новият канал за драматични продукции на Viasat World е достъпен в южна България чрез Телекабел и ТВ Сат Ком, в северна България – чрез NetWorx, а в София – чрез NET1. Сред премиерите в стартовата схема бяха създанения от изцяло дамски творчески екип „Блудници“ и минисериала в шест части „Клондайк“ с Тим Рот и Ричард Мадън (GOT), а в януари към тях се присъединиха разкошният „Версай“ и най-скъпият проект на шведската SVT „Ресторантът“. В средата на март се очаква да дебютира испанският трилър хит „Чумата“, а на Цветница – „Миниатюристът“! Още на www.epicdrama.bg 

Можете да гледате първите епизоди на пет от сериалите по Epic Drama онлайн по всяко време тук.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here