EmpireСериалите “Американците” и “Народът срещу О Джей Симпсън: Американска криминална история” с общо 25 номинации “Еми” 

Номинации получиха също така “Семейство Симпсън”, “Империя”, “Модерно семейство”, “Историята за Бог с Морган Фрийман” и др.

На специална церемония бяха обявени номинациите на 68-то издание на наградите“Еми” (EmmyAwards). Председателят и Главен изпълнителен директор на  Академията за телевизионни изкуства Брус Розенблумпосочи най-добрите телевизионни продукции, които ще се състезават за престижните отличия.

He Named Me Malala.  (photo credit:  Courtesy of Fox Searchlight Pictures)
He Named Me Malala. (photo credit: Courtesy of Fox Searchlight Pictures)

Продукциите, които са част от каналите на FOX Networks Group, получиха общо сто и триноминации в различни категории, което е и най-високият брой до момента. Отличени са сериали, излъчвани по канали като FOX, FX и National GeographicChannels.

От друга страна Fox 21 TelevisionStudios и 20th CenturyFoxTelevision са лидери по брой номинации при студиата.

Категорията “Най-добра актриса в драматичен сериал” е наполовина съставена от актриси, участвали в продукции на компанията. Таражи П. Хенсън получи втора поредна номинация за ролята си в сериала “Империя”, втори сезон на който беше излъчен по FOX през май. Кери Ръсел беше номинирана за участието си в сериала “Американците”, а третата номинация отиде при Клеър Дейнс и ролята й във “Вътрешна сигурност”, продукция на Fox 21 Television Studios.

The Americans“Американците”, който зрителите на FOX имат възможност да гледат от 11 юли всеки понеделник от 22:00 ч., получава за пръв път номинации в още няколко категории. Тевключват“Най-добър актьор в драматичен сериал” за играта на Матю Райс, “Най-добра гостуваща актриса в драматичен сериал”, “Най-добър сценарий за драматичен сериал”, както иноминация в най-оспорваната категория – “Най-добър драматичен сериал”.

Сериалът “Народът срещу О Джей Симпсън: Американска криминална история”, който зрителите на FOX имаха възможност да гледат през февруари и март, е отличен с 22 номинации, което го поставя на второ място по общ брой получени номинации. Тук личат имената на Куба Гудинг Джуниър и Кортни Б. Ванс, номинирани в категория “Най-добър актьор в минисериал или телевизионен филм”, както и това на Сара Полсън, номинирана за“Най-добра актриса в минисериал или телевизионен филм”.

Morgan Freeman from "The Story of God with Morgan Freeman" airing on the National Geographic Channel.

(photo credit:  National Geographic Channels/Miller Mobley)
Morgan Freeman from „The Story of God with Morgan Freeman“ airing on the National Geographic Channel.

(photo credit: National Geographic Channels/Miller Mobley)

Номинации получиха и класически заглавия като “Семейство Симпсън”, “Семейният тип”, и “Модерно семейство”, които зрителите на FOX имат възможност да гледат през юли.

National GeographicChannel може да се похвали с общо девет номинации за предавания в праймтайм слот, които са за популярните заглавия “Историята за Бог с Морган Фрийман”, “Да поговорим за звездите”,“Пробив”и “Малала”.Зрителите имат възможност да се насладят отново на първите три от 10 юли до 18 септември, всяка неделя от 18:00 ч. в “Неделя със звездите”.

Повече информация за всички номинации можете да откриете на http://www.emmys.com/ Церемонията по награждаването ще се състои на 18 септември в Лос Анджелис.

Вашият коментар