Едни от най-искрените, обичани и силни награди в сезона са тези на музикалната телевизия MTV. През изминалата нощ бе тяхното поредно издание а ние ви представяме ПЪЛЕН списък с победителите в най-значимите категории.

Най-добър филм: „Красавицата и звяра“

Най-добър сериал: Stranger Things (Netflix)

Най-добър актьор във филм: Ема Уотсън „Красавицата и звяра“

Най-добър актьор в сериал: Майли Боби Браун „Stranger Things“

Най-добър екранен тандем: Хю Джакмън и Дафне Кийн „Логан: Върколакът“

Най-добра целувка: Аштън Сандърс и Джарел Джероум- „Лунна светлина“

Най-добра битка срещу системата: „Скрити числа“

Най-добър герой: Таражи П. Хенсън „Скрити числа“

Най-добър злодей: Джефри Дийн Морган „Живите мъртви“- Нийгън

Generation award: за актьорите от  Бързи и яростни

Категорично най-обсъжданата и обичана от младите категория, е тази за най-добра целувка. Аштън Сандърс и Джарел Джероум от „Лунна Свелина“ спечели тази година. Те изпълняват ролята на гей-двойка тийнейджъри, които споделят целувка на плажа.

21 годишният Сандърс изпълнява ролята на Чирон във филма, а 19 годишния Джероум се превъплащава в най-близкия му приятел Кевин.  Двамата младежи се качиха на сцената за да приемат статуетката „Златни пуканки“ и дадоха изключително силна реч.

Прекрасно е за млади изпълнители като нас, особено когато сме част от малцинствата, да излезем от ъгъла и да направим всичко необходимо за да представим историята и да предизвикаме промяна. Тази награда е за артистите, който ТРЯБВА да излязат на светло и да направят нужното за да пробудят останалите. – каза Джероум

Тази награда е по-голяма от Джарел и мен. Това символизира повече от една целувка. Това е за онези, който както много други усещат неправдата. Тя представлява нас. – добави Сандърс.

Това е петият път, в който наградата е спечелена от двойка от един и същи пол. През 2000г. Сара Мишел Гелър и Селма Блеър спечелиха за „Секс игри“. Джейсън Бигс и Шон Уилям Скот спечелиха през 2002г. за „Американски пай 2“. Няколко години по-късно Уил Фарел Саша Барон Коен спечелиха за „Балада за Рики Боби“ а през 2006г. Хийт Леждър и Джейк Гиленхал бяха категоричния победител с „Планината Броукбек“.

По-рано през годината „Лунна светлина“ спечели Оскар за най-добър филм, Маршала Али спечели Оскар за ролята си във филма, а режисьора на заглавието Бари Дженингс спечели Оскар за най-добър адаптиран сценарий.

 

Вашият коментар