Премиера в България: 2016г.
Световна премиера: 2016г.
Жанр: Документален
Продължителност: 0 минути
Формат: 2D
Сценарист: Уте Еренберг, Джефри Байрън, Крейг Гросвенър
Режисьор: Неди Джон Крос (Недялко Алипиев)
В ролите: Джефри Байрън, Добри Добрев, Неди Джон Крос, Богдана Добрева, Уте Еренберг, Крейг Гросвенър, Жан Бийзли, Христина Говедарска, Константин Бъчваров, Божидар Димитров, Емил Кошлуков, Ана Цветкова, Станислава Георгиева Добрева
Разпространител: Puppy Entertainment / Starlight Entertainment / Trendsource distribution

Биографичният филм разказва за делото на „живият светец, който иска да промени света“. Описва историята му, започва с това как е загубил близък приятел през войната, показва неговата безмерна доброта и щедрост.
Режисьорът не пропуска да наблегне на красотите на България: заснети са сцени от най-известната църква у нас „Св. Александър Невски“ в столицата и от едно от най-популярните и спиращи дъха места – Седемте Рилски езера в Рила.

The Silent Angel (Тихият ангел) има амбицията да разкаже на целия свят истинската история на 100-годишния Добри Добрев, наричан още „светеца от Байлово“, а на плаката за филма описан като „българския просяк, който иска да промени света“.

Копродукция между Германия, САЩ и България, документалната творба е пълнометражен режисьорски дебют на Неди Джон Крос, който иначе е основно музикант и филмов композитор.

Историята започва още от детството на Добри. Той е едва 2-годишен, когато бащата загива в Първата световна война и майка му остава да се грижи сама за момчето и трите му сестри. Когато служи в личната стража на цар Борис III, той оцелява при бомбен атентат срещу монарха и това бягство от смъртта променя живота му.

След уволнението си от военна служба, той решава да посвети живота си на Бога. Преживява комунизма и през 1996 г. посреща Симеон Сакскобургготски при завръщането му в България…

Дядо Добри, както е по-известен днес, е събрал десетки хиляди левове дарения за българските църкви и манастири, а заради безкористната си помощ е обявен за един от достойните българи на 2013г.

Скоро

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here