„Тор: Рагнарок“ вече оглави родния боксофис и чупи рекорди по света. Лесно е човек да реши да гледа филма но по труден е избора (ако има такъв) кой формат да избере. За това сме тук в поредната публикация от раздела да ви помогнем да изберете ДАЛИ да гледате филма на 3D или да си спестите допълнителните пари за по-скъпия билет и да го гледате на 2 D? Кой е правилния формат?

Модерната епоха на супергероите е СЪЗДАДЕНА за 3D! Всичко от епичните битки, цветове, визуални ефекти крещи, че този филм, има нужда от триизмерен показ. Той НЕ Е заснет в 3D а е пост конвертиран. Това НЕ пречи, въпреки няколкото сцени, в които филлмът не успява максимално да се възползва от допълнителната дълбочина, предоставяща му третото измерение. Но от друга страна ефектът „Отвъд екрана“ би могъл да бъде употребен още мъничко, за максимален ефект.

Marvel Studios’ THOR: RAGNAROK..L to R: Thor (Chris Hemsworth) and Bruce Banner/Hulk (Mark Ruffalo)..Ph: Film Frame..©Marvel Studios 2017

Особено в нчаланата сцена и летящия навсякъде чук (включително извън екрана) усещането е страхотно, но то някак поотслабва с разгръщането на историята. Отгоре на всичко голяма част от случващото се се развива в стаи на затворени пространства в този или онзи дворец. Това отнема част от усещането за дълбочина, но дори тези стаи са представени обемни и плътни. Сцените на открито или в космоса са категорично безкомпромисни и безупречни в това отношение. Като добавим към това и изключителната, цветна палитра на филма, неговата яркост се оказва в сигурни ръце и няма дори 1 момент, в който да изпитвате трудност да различите КАКВО се случва на екрана.

Крайният резултат е задоволителен. Не е перфектен, но филмът се справя с всичко достатъчно добре и забавно на моменти, за да си заслужава категорично вашето внимание в 3D!

НА 3D ИЛИ НЕ?

Вписва ли се? 5 от 5 точки
Плануване и усилия 4 от 5 точки
Ефект „Отвъд екрана“ 4 от 5 точки
Дълбочина на образите 4 от 5 точки
Яркост на екрана 5 от 5 точки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here