Макар и филмите за ТОР да включват главни женски персонажи като Джейн Фостър, Дарси, Сиф и Фрига, една жена – злодей, би било едно приятно изживяване. Предишните двама злодеи във филмите за Тор бяха Локи и Малекит – Локи причиняваше вреди в „ТОР: Богът на гръмотевиците” и „Отмъстителите”, а в същото време Малекит всяваше интриги в „ТОР 2: Светът на мрака”.
След като стана ясно, че има вероятност Валкирия (главен женски персонаж от комиксите за ТОР) да вземе участие в третата част от поредицата за „ТОР”, започна да се шушука, че е твърде вероятно, да си имаме жена – антагонист във филма. Все още не можем да кажем кой персонаж ще бъде, но е ясно, че ще се търси конвиртируема актриса за главната – лоша в „Thor: Ragnarok„. Нека сега да хвърлим поглед към злодейките, които имат мерак, да създават главоболия на Тор Одинсон.

Enchantress (Чародейката)
_1428453685       След като става един от най – изкусните бойци на Асгард, Амора Чародейката избира да насочи силите си единствено към лична изгода, отколкото да защити своя народ. Нейните способности варират от насаждане на илюзии в противниците си, до телепортиране и до изстрелване на мощни енергични взривове от ръката си. Най – голямата и сила обаче е, благодарение, естествено, на красотата си, да съблазни мъж и той да се превърне в неин роб.

Hela
2212764-hela_in_hel_new_mutants_29

Ако все още на някой не му е станало ясно, в Thor: Ragnarok, цяла гама от апокалиптични сили ще бъдат отприщени към Асгард. И кой мислите, че е най – подходящ за този случай? Естествено, че това е Асгардската богиня на смъртта. В комиксите Хела е дъщеря на Локи и на гигантката Ангрбода. Когато Хела навършва пълнолетие, Бог Один я определя за владетелка на мъртвите в Хел и Нифлхайм. Но за нея това не е достатъчно – тя е готова на всичко да завладее Валхала, царството, където героите отиват когато загинат в битка.

Bloodaxe
Bloodaxe

Когато се появява през 90 – те в комиксите за Тор, никой не може да каже със сигурност дали това е женски или мъжки персонаж. Споменава се, че алтер его на Bloodaxe e Джаки Кукус, стара познайница на Ерик Мастерсън, който пък служи на Тор. Този злодей се отличава със свръхчовешка сила, неуязвимост към обикновени и запалителни оръжия. Служи си с неразрушима брадва.
Трудно е да си представим този персонаж да играе ролята на главния злодей във филма, но като поддържащ злосторник – бива.

Karnilla
Karnilla_Head

Нифлхайм, заедно с Асгард, са едни от Деветте свята, на които господар е Один. Лидер на Нифлхайм е магьосницата Karnilla. Въпреки че е влюбена в Балдер (който все още не сме го видели в пълнометражен филм за Тор) тя се затвърждава като враг на Асгард. Способностите, които притежава са: дълголетие и имунитет към всички болести, телекинеза, която да предизвика временна парализа или сън.
В комиксите  често се съюзява с Локи, така че е напълно възможно и на екрана да има едно такова партньорство.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here