Документалната поредица в 13 епизода с австралиеца Крис Хъмфри дебютира на 15 юни в 20:10 по Viasat NATURE

Крис ще направи пряко включване на страницата www.Facebook.com/ViasatNatureBG в деня на премиерата по Viasat NATURE от дома си в Австралия, където се грижи за над 2000 животни, живеещи на свобода

Той разполага с присмехулна кукабура вместо звънец и гледа телевизия с коали и кенгура.

Зоологът Крис Хъмфри, който е оставил 2000 животни да се скитат свободно из провинциалния му австралийски дом, изповядва хуманно отношение към животните и е отдаден на опазването им. В отлична форма и зареден със страст и енергия.

Крис Хъмфри мисли като животните, които обича така предано. Целият му живот е отдаден на дивите му приятели. Той дори изгражда собствен зоопарк „Уайлд Екшън“ за животни от Австралия.

„Животинският инстинкт на Крис Хъмфри“ е по Viasat NATURE всеки четвъртък в 20:10 с повторение в събота в 17:30 и неделя в 21:55

За Крис Хъмфри

Роден в Мелбърн, Австралия, Крис Хъмфри израства в компанията на гущери, жаби и птици, много от които превръща в „домашни любимци“ и – изненадващо – запазва и до днес. Самият той казва, че най-старият му приятел е една жаба, която живее в дома му и сега.

На 18 години на Крис му се налага да вземе съдбоносно решение и да избере между детската си мечта да представлява Австралия на Олимпийските игра в дисциплината „кану-каяк“ или да се посвети на животните. Крис прави своя избор и сега ръководи частен резерват за диви животни, „Уайлд Екшън“, където в момента има над 2000 вида, сред които коали, пингвини, змии, орли, още редица застрашени и рядко-срещани животни, включително вид октопод.

Крис често казва: „Как можеш да съхраниш нещо, за което не знаеш нищо? Създаването на информираност и емпатия е ключово за съхраняването на тези животински видове“!

Крис създава „Уайлд Екшън“ през 1994 г. и се посвещава на многократно награждаваната пътуваща обучителна програма за деца „Зоопарка идва при теб“. През 2008 г. начинанието му е наградено от щата Виктория за Бизнес на годината и се смята, че чрез него над 250 000 деца са се докоснали до изумителното биоразнообразие. За последните 20 години Крис е водещият оператор на обучителни природозащитни пътувания за туристи в щата Виктория, Австралия.

Крис е приключенец и пристрастен към адреналина атлет, представлявал Австралия на много първенства по кану-каяк по света. Интересът му към дивите животни в естествения им хабитат го е отвел на пътувания по екзотични кътчета на земното кълбо, като е проучвал леопарди в Шри Ланка, носорози в Непал, пуми в Белиз и усойници в австралийската пустош.

Вижте видео за „Животинският инстинкт на Крис Хъмфри“ по Viasat NATURE тук

Вашият коментар