След 15г. в затишие Ксандър Кейдж се завръща за да спаси света в „Трите Хикса: Отново в играта„. Вин Дизел отново е на борда, а това е първото продължение на филма след 12 годишна пауза – трябва да се направи нещо, за да успеят продуцентите да върнат марката УДАРНО. И това нещо е конвертиране в 3D.

Но струва ли си „Трите Хикса: Отново в играта“ допълнителните пари за 3D-то? Или е по-разумно да спестите за скейтборд и чифт ръкавица без пръсти?  Тази рубрика е тук за да ви помогне ТОЧНО в избора ви на правилния формат, за гледане на филма (ако разбира се имате възможност да избирате).

Вписва ли се? – 4 от 5 точки

Ако трябва да бъдем честни, в момента в който научихме че „Трите Хикса: Отново в играта“ ще бъде излъчван в 3D… бяхме изненадани. Усещането не е, като за напълно ПРАВИЛНИЯ филм за това, но от друга страна екстремните моменти във филма са правилната предпоставка за един качествен 3D спектакъл. Малко странно се вписва, но имайки предвид какви неща се конвертират в 3D тези дни, това определено НЕ Е най-странния избор.

Плануване и усилия – 5 от 5 точки

Говорейки за конвертиран филм, майсторите от Stereo-D стоят за конвертирането на „Трите Хикса: Отново в играта“. Стигмата на подобен род филми конвертирани в 3D през изминалите години,  води до пълен провал. Но подобно на изключителния успех на „Лудия Макс: Пътят на яростта“, това 3D тук е постижение, с което Парамаунт могат да се гордеят.

Ефект „Отвъд екрана“ – 4 от 5 точки

Има много елементи, които използват този ефект доста добре във филма. Кал, хвърчаща изпод гумите на моторите и различни предмети, летящи сателити, дим , ефекти, оръжия сочещи към екрана… За съжаление има и такива, които спират БУКВАЛНО, преди да „изскочат“ отвъд екрана, а вече са ни настроили за това.

Дълбочина на образите – 4 от 5 точки

Дълбочината на бекграунда в „Трите Хикса: Отново в играта“ не е впечатляваща – ЛИПСВА дълбочина, ЛИПСВАТ и детайли. За сметка на това разграничаването на обектите и бекграунда следва изключително добра линия и създава силно 3D впечатление за всеки обект, който НЕ Е част от бекграунда. Общото впечатление е, че дълбочината понакуцва.

Яркост на екрана – 4 от 5 точки

Много малко от филма, потъва в тъмната гама, което в комбинация с мрачните 3D очила буквално затруднява зрителя. Общото впечатление е, че лентата е достатъчно ярка за да успееш да проследиш ВСИЧКО което се случва на екран. Напомняме, че това може да варира за всеки кино салон, в зависимост от силата, на която е настроен съответния прожектор.

Крайна оценка – 21 от 25 възможни точки

С малко минуси тук и там, „Трите Хикса: Отново в играта“ е солидно 3D преживяване. Всички тръпки и каскади в този наистина шумен филм получават допълнителна доза СИЛНА подкрепа от добавеното трето измерение. Ако ще го гледате и може да избирате – задължително трябва да бъде в 3D за се нацепите от кеф 🙂 !

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here