Минаха 15г. от „Трите Хикса“… филмът, който бе ПЪРВИЯ опит на Вин Дизел след успеха на „Бързи и яростни“. Той бе сравнително успешен и доведе до продължение БЕЗ негово участие, което бе ПЪЛНА катастрофа. В главната роля видяхме Айс Кюб. Сега „МЪРТВИЯТ“ (както бе оповестено във втория филм) Ксандър Кейдж, се оказва жив и… ето ни трети филм. Отново с негово участие.

От утре, 20.01.2017г. Вин Дизел се завръща в ролята на новия вид, таен шпионин в „Трите Хикса: Отново в играта“ . Дали фабулата ще проработи отново?!

Екстремната поредица, която разказва за атлета, превърнат в правителствен шпионин, Ксандър Кейдж, се завръща с трети филм този януари. Този път Кейдж ще трябва да излезе от изгнанието, което сам е избрал и да се сблъска със смъртоносния алфа боец Чианг и неговия екип, за да обезвредят „Кутията на Пандора“ – оръжие, смятано за непобедимо. След като събира изцяло нов, пристрастен към адреналина отбор на своя страна, Ксандър се оказва в центъра на смъртоносна конспирация на най-високите етажи на властта.

Не! Този път, фабулата работи на границата на абсурда и сама проваля себе си. Вин Дизел е остарял. Много. Личи си в лицето му. Личи си и от най-голямата грешка във филма- партньорите и жените му. На неговият „екип“, който сам сформира, той може да им е баща. Момичетата, които му предлагат през целия филм, спокойно могат да са дъщери. Всички те изглеждат наполовина на неговата възраст. Бръчките по лицето му го издават. Брадичката му и това, което се подава под нея също. Натежалата му походка също. Годините са натежели. Това прави голяма част от първото му появяване на екран- пълен абсурд. Този мъж на 47г. и това спускане със ските, да кара скейтборд, да се облича така. Не Вин. Извинявай приятел. Не си на 30г. вече. Дори и тогава, това някак не би ти подхождало. 

Абсурдите във филма са толкова много, че в даден момент свикваш с тях и започват да НЕ ТИ правят впечатление. Колко глупав може да си, за да издадеш двата НАЙ- големи обрата в историята си…. в трейлъра на филма? Човек който има малко повече памет и помни две ключови сцени от трейлъра, до последно ще се пита КОГА ще се появят във филма +  ако се появят, те убиват два КЛЮЧОВИ момента.

ВНИМАНИЕ СПОЙЛЕРИ!!!

В трейлъра виждаме сцена в която Гибънс и Ксандър си говорят на поредица от дървени пейки на закрито. До „смъртта“ на Гибънс тази сцена НЕ СЕ появява. През цялото време тя гложди, че всъщност, смъртта е фалшива.

Злодеите във филма са тези, които открадват „Кутията на Пандора“. Но в сцена от трейлъра виждаме единия от тях и Ксандър да се бият рамо до рамо, като единият казва „Аз съм отдолу“ а Ксандър добавя  „Аз съм отгоре“. Момента на „сприятеляване“ е развален още от трейлъра.

КРАЙ НА СПОЙЛЕРИТЕ!!!

Моторите на водни ски, „плуващият“ мотор под водата…. 😉 Хайде де! Да забавим малко действието, за да отиде Ксандър до другия край на света и да си облече пухкавото яке за един кадър. Да го покажем гол на излизане от водата, за да се види добрата физическа форма на актьора и многото татуси. Доста хлапашки и с идеята… просто да бъде готин.

Нина Добрев е точно попадение и еквивалент на дърдоранкото с джаджите от първия филм. В няколкото сцени, в които тя говори или прави нещо, успява да открадне цялото внимание.

Новият екип младоци на Ксандър е плачебен. Те са толкова малки и толкова недорасли, че дори визията им буди смях.

„Трите Хикса: Отново в играта“ е точния филм, правилно вписващ се в „митологията“ на поредицата. Той залага на същата „гъзария“, която захрани първия филм + очарованието, което носи Вин Дизел. Но реално погледнато, след края на прожекцията ако се дръпнеш на страни и се опиташ да погледнеш безпристрастно филма, Вин Дизел, каскадите и историята…. жалка картинка.

Искрено се надявам следващия филм да НЕ бъде с Вин Дизел и да бъде добре премислен, преди да бъде създаден и пуснат за масова консумация, както този.

Филмът вече е в кино салоните в цялата страна. Разпространява Форум Филм България.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here