Книжен център „Гринуич“ отново стана домакин на премиерата на новия роман на Венета Райкова. След „Триумфът на кучките“ и „Вещицата“ „Инсомния“ е третата книга на писателката. Тя излиза само десет месеца след дебюта на авторката през пролетта. Рекордният трети роман представиха издателят Виктория Бисерова, главният редактор на издателство „Ентусиаст“ Мария Чунчева и авторът Венета Райкова.

Препълненият салон на книжарницата събра верни фенове, читатели от всички възрасти, и близки и приятели на писателката. За да я подкрепят в този важен за нея момент на представянето на книгата присъстваха семейството ѝ и колегите ѝ от телевизионния ефир. Издателят Виктория Бисерова не скри радостта си от огромния интерес, който книгите на Райкова предизвикват у читателите. Тя припомни думите си от премиерата на „Триумфът на кучките“, че това е само началото на една успешна писателска кариера и че макар и дебютираща, Венета несъмнено е обречена на успех. „Ако мога да кажа нещо със сигурност за авторката, то това е, че триумфът ѝ отива! Убедена съм, че това няма да бъде последната ѝ книга“, каза през пролетта издателката Виктория Бисерова и това се оказа една добра поличба.

„Издател съм от седем години и съм щастлива, че имам автор, който е толкова вдъхновен и продуктивен, че може само за една година да напише три книги. Книги, които да предизвикат рекорден интерес и хилядни тиражи и да стане най-продаваната писателка в България“, добави Виктория Бисерова. „Убедена съм, че романът „Инсомния“ само бележи върхът на тази триумфираща година за авторката и вярвам, че тя няма да бъде последна. Най-доброто предстои!“, завърши тя.

Главният редактор на издателството и редактор на трите романа на Венета Райкова разказа пред присъстващите, какво е да работиш и да бъдеш в непрекъснат контакт с нея през тази една година. „Освен че е изключително дисциплинирана и винаги спазва зададените срокове, Венета е автор, който се вслушва в съветите не само на редактора си, но и в тези на целия екип на „Ентусиаст“. И тези качества, както и богатият ѝ житейски опит са в основата на нейния огромен успех“, сподели Мария Чунчева.

Присъстващите на премиерата чуха приветствие, изпратено от Георги Неделчев, редакционен директор на сп. „Биограф“, който сподели вярата си в професионалните възможности на Венета Райкова и своите дългогодишни наблюдения върху кариерното й развитие. „Каквото и да е близкото бъдеще пред Венета, едно е сигурно – когато читателят, или пък зрителят, реши да й се довери, той никога не бърка. Но заслугата за новопоявилото се явление „Венета Райкова – автор на бестселъри“ е преди всичко ваша – на нейните читатели, които, както виждам, очакват с трепетно нетърпение новата й книга. На добър час!“, пожела на авторката Георги Неделчев.

Изключително емоционално беше изказването на звездната авторка Венета Райкова. Тя отправи своята искрена благодарност към семейството, близките си и към издателите си за огромната подкрепа, която са ѝ оказали през цялото време, докато е писала книгата. Благодарности получиха всички читатели за страхотната енергия и позитивизъм и за добрата оценка.

Силен и специален момент по време на премиерата беше неочакваният поздрав, който отправи синът на авторката, на когото е посветен романът „Инсомния“. Той сподели колко се гордее с майка си и пожела на всички да вярват в чудеса.

Премиерата на „Инсомния“ сложи началото на нови очаквания към авторката за една още по-успешна и продуктивна писателска година.

Вашият коментар