За Франсис Макдормънд, Милдред няма сълзи за изплакване, при така стеклите се обстоятелства. Това определя нейната безпощадност спрямо ВСЕКИ, изпречил се на пътя и.

Вярвам, че тя прави това, което прави … защото не може да намери своята уязвимост, не може да достигне до тези емоции. Много по лесно за нея е да хвърля взривоопасни коктейли Молотов, от колкото да плаче. Картинката в главата ми за нея, е как тя е запушила дупката на дигата с пръст и ако махне пръста- ВСИЧКИ емоции ще изплуват, а тя ще се обездвижи тотално. За това пръстът и остава там.

Няма как винаги да разбираме поведението на героинята. Но няма и как да я мразим, няма как да я клеветим. 

Уди Харелсън, който играе смъртния враг на Милдред, шериф Уилъби, споделя, че основното нещо, което отличава Макдормънд е ОБСТОЙНАТА и подготовка за тази роля.

Франсис свърши най-болезнената работа ДА РАЗБЕРЕ Милдред, до ниво история на семейството и, както и дъщерята, която никога не успяваме да опознаем, защото тя е мъртва с началото на историята. От актьорска гледна точка, тя действа… като частен следовател. Тя идва, разбира ВСИЧКО за герои и, а изпълнението оживява, благодарение на това. Франсис има странно чувство за хумор. За това успява да вземе забавните неща от сценария и да ги направи ТОЛКОВА по-забавни.

Сам Рокуел сподели, че Франсис е безстрашен актьор, а нейната упоритост  и съчувствие съвпадат с тези на Милдред. Тя носи това „бори се или умри“ качество на филма. Самата тя е НЕСПОСОБНА да приема тъпотии и това личи през целия филм. Точно както самата Милдред.

Въпреки, че Макдормънд постоянно е питала за материала, тя и режисьора са се съгласили върху това КАК да се движат по тънката линия, от тона на филма. 

Ние бяхме на едно мнение по отношение това ДА НЕ изпуснем комедията да натехне над емоционалното място, от което идва Милдред. И двамата се усещахме, че Милдред ТРЯБВА да е свободна да отприщи гнева си, да бъде яростна, да развърже всичките си чувства. Франсис пускаше множество емоции да витаят във въздуха и си играеше с всички тях по брилянтен начин- споделя реж. Макдона

В началото на подготовката си Макдормънд се е спряла на идея, която бързо е пропила изпълнението и: да облече и задържи Милдред в 1 костюм през целия филм. Син, износен гащеризон, който тя облича всеки ден.

Франсис дойде с идеята Милдред да облича един и същи костюм всеки ден. Той да е нещо, като нейната военна униформа. Стори ми се, като ЧУДЕСНА, кинематографична идея. Работихме с дизайнера на костюмите Мелиса Тот, за да предотвратим възможността облеклото и да отблъсне зрителя, като добавихме по нещичко тук и там. Но ми допадна идеята Милдред да няма време да мисли за това КАКВО да облече- все пак е на война! – добавя реж. Макдона

Дизайнерът на костюмите Мелиса Тот добавя, че Милдред е била радикален герой, изиграна по ТОЗИ начин от Франсис. Нейната работа е била да покаже това, че героинята е на дневна мисия, започвайки от това КАКВО ще облече, сутринта. Понякога носи кърпа на главата, понякога не. А в един момент дори носи работната си риза от магазина за подаръци ВЪРХУ гащеризона. Но този гащеризон наистина е бил част от изпълнението на Франсис. Понякога костюмът може да помогне на актьора да изведе героя си до нови висоти и да му се посвети.

Тот е била изключително въодушевена от начина, по който костюма е станал част от яростта в изпълнението на Макдормънд.

Обожавам факта, че с тази роля Франсис разпалва сложни дискусии за това КАКВИ роли могат и не могат да поемат жените. Няма НИЩО невъзможно, за Милдред!

„Три билборда извън града“ дебютира по родните екрани от 23.02.2018г. Филмът е номиниран за 7 награди Оскар 2018г., включително за най-добър филм и главна женска роля. Разпространява за България- Александа Филмс.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here