„Фантастични животни и къде да ги намерим“fantastic_beasts_and_where_to_find_them_ver16 влиза в своя втори уикенд. Но ако все още не сте го гледали, а пък имате възможност да избирате дали да го гледате на 3D или не… какво да изберете? Дали да дадете допълнителните пари за триизмерна прожекция и да се насладите напълно на магията или пък да спестите за пуканки и кола и да го гледате на 2D? Ще загубите ли от усещането? Ние сме тук за да посъветваме!

Вписва ли се? – 5 от 5 точки

Поредицата за Хари Потър пое към триизмерните води с IMAX презентацията на „Орденът на феникса“ и „Нечистокръвния принц“. Окончателно нещата странаха 3D със завършването на „Даровете на смъртта“ 1 и 2. Идеята за 3D при разработването на Фантастичните животни е била за триизмерен филм от самото начало. Категорично не е нещо, което се е появило в последния момент.

Плануване и усилия – 3 от 5 точки

За по-голямата си част  „Фантастични зверове и къде да ги намерим“ е изключително добре планиран. Много елементи са включени в триизмерната заигравка на филма, така че ако го гледате на IMAX 3D, ще видите изключително много моменти на „разчупване на кадъра“, които ни дават елементи от филма да изскачат над други. За съжаление при нормална 3D прожекция освен този и много други фактори страдат, което ни кара да се съмняваме в силата на плануването и усилията вложени при подготовката на филма.

Ефект „Отвъд екрана“ – 4 от 5 точки

С всички тези същества и ефекти на сценографията, които кръжат наоколо, филмът определено притежава МНОГО, което може да „запрати“ отвъд екрана. За щастие на зрителите това се случва и то достатъчно често. От друга страна липсата на фокус върху някои от животните, които „напускат“ очертанията на екрана е причината да отнемем от точките тук, въпреки че филмът се справя задоволително в тази категория.

Дълбочина на образите – 4 от 5 точки

Докато повечето 3D филми прецакват илюзията за дълбочина на образите и пространствата, „Фантастични зверове и къде да ги намерим“ успява да се задържи над останалите и да бъде солиден в това отношение. Обичайните граници на пространствата и някои прилични дълбочини на бекграунда помагат да задържим точките в тази категория до нивото на тези от предходната.

Яркост на екрана – 1 от 5 точки

Това е най-разочароващия момент за този филм. Той ЦЕЛИЯТ е толкова мрачен, че на моменти практически е трудно да разбереш КАКВО се случва на екрана! Това може да варира за различните кино салони, на базата на силата с която съответния салон ще излъчва през прожекторите на прожекционните машини. Нашата прожекция на филма или беше с „пестена“ енергия на прожектора или просто филмът наистина е една 3D мъглива бъркотия.

Крайна оценка – 17 от 25 възможни точки

Помнейки „летящите вестници“ от Хари Потър, които бяха използвани многократно, може би ще решите, че това лесно може да бъде подобрено. И въпреки това „Фантастични животни и къде да ги намерим“ успява да се провали с този ефект и да създаде многократно визуални ефекти, които да водят до главозамайване НЕ по правилния начин. Филмът е почти болезнен за очите, „благодарение“ на отсъствието на яркост и липсата на фокус върху много от елементите си.

Честно казано, освен ако не изберете да гледате филма на IMAX 3D, не можем да препоръчаме „Фантастични животни и къде да ги намерим“ на 3D. Проблемите с самата яркост ни карат да отричаме този формат за този филм, тъй като допълнително може да усетите и главоболие или болки в очите, което може да избягате спокойно, като гледате филма на домашният си екран.

Кликнете тук, за видите и всички останали филми и нашите препоръки „На 3D или НЕ?!“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here