Roadside Attractions и Miramax ще пуснат своя документален филм за Уитни Хюстън в САЩ още това лято. „Уитни“ ще дебютира пред американската публика на 06.07.2018г. Продукцията е дело на носителят на Оскар реж. Кевин Макдоналд (One Day in September- Оскар за най-добър документален филм през 2000г. ) Премиерата във Великобритания и Ирландия ще стартира заедно с американската такава.

„Уитни“ е личен поглед отвътре, животът и кариерата на една от най-големите звезди на нашето време. Това е единствения филм, подкрепян от фондацията на покойната певица и актриса. Той ще включва невиждани до сега кадри и изпълнения на живо от Хюстън, от различни етапи в нейния живот. Ще има също оригинални студийни записи, акапела изпълнения и още от най-големите хитове на певицата. Поради правото на достъп до архива на фондацията и, филмът ще покаже и лични видеа от домът на Уитни, които никога не са виждали бял свят до сега. Те ще покажат певицата по начин, познат само и единствено на най-добрите и приятели и родните.

Ето какво сподели реж. Кевин Макдоналд:

Подходих към живота на Уитни, като към мистерия. Защо някой с толкова природен талант и красота, ще се самоунищожи така жестоко и болезнено пред целия свят? Имах изключителното преимущество да получа подкрепата на Пат Хюстън и фондацията на Уитни, по време на моето изследване. Те ми повериха ключът към нейния живот, като същевременно ми дадоха свободата да следвам историята накъдето и да поемеше тя. В своята същност „Уитни“ е лична, семейна история, която разкрива нова страна на една жена, която дори най-ревностните и фенове не успяха да опознаят в дълбочина.

Патриша Хюстън, мениджър на покойната певица, роднина и отговорник във фондацията на Уитни Хюстън, сподели:

За да разкажеш историята на Уитни, първо трябва да я знаеш. Не можехме да бъдем по-въодушевени от факта, че феновете на Уитни  ще имат оторизиран и конкретен, документален поглед върху арката на кариерата и мащабите на целия и живот. Това е изключителна ретроспекция, която почита Уитни с невиждани до сега кадри, а Кевин подходи към живота и без граници. Той улови цялата магия на Уитни, без да игнорира трудните периоди. Това е филм, който наистина ще накара онези, които са я познавали и обичали, да настръхнат.

Режисурата е поверена на носителя на Оскар Кевин Макдоналд, който се е подписал и под оскаровия „Последният крал на Шотландия“. Продуцент ще бъде Саймън Чин (Man on wire).

Уитни Хюстън често е споменавана, като „Гласът“. Тя е един от най-продаваните певци на всички времена. Тя е счупила повече рекорди от всяка друга жена изпълнител, в историята на музиката. Уитни е продала на 200 млн. албума по целия свят. Тя е най-награждаваната изпълнителка на всички времена. Тя напуска госпъл средите, за да завладее световната музикална сцена. Тя е вдъхновявала изпълнители от Маря Кери и Лейди Гага, чак до Бейонсе.

Всички тези постижения са затъмнени от история на дълбоки, вътрешни сътресения, пристрастяване и саморазрушение. С безграничен достъп до приятели, семейство и колеги, някои от които никога до сега не са разказвали своите истории, режисьорът предлага първия пълен поглед към живота на Уитни Хюстън, нейната работа и творчески процес. Филмът разкрива една жена, която е едновременно благословена и проклета с най-големите естествени заложби, повече от всяка друга поп певица в историята.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here