Свърши. Късно снощи телевизия Фокс България излъчи последния епизод на „Живите мъртви“ сезон 7 и той УСПЯ да ни припомни защо обичаме толкова много поредицата. Ако не сте го гледали и НЕ обичате спойлери, спрете да четете тук.

Още ли сте тук? Е добре…. продължаваме!

В епизодът се случи толкова много, ТОЛКОВА много , че дори за нас е трудно да осмислим всеки аспект. Напълно очаквано съдбата на САША последва комиксовия финал на историята на Холи, както ви информирахме в нашата рубрика „Теориите на CINEBOOM“ не отдавна. Справка тук! и въпреки всичко, успяха да избягат от клишето на вече изпълнената сцена във Fear the walking dead. Сцената със смъртта на Саша бе героична, бе саможертва, бе нейно решение. Тя НЕ БЕ жертва на Нийгън, а го изигра по най-възможния за нея начин. Е, не успя, но самият факт, че опита, я превръща в точно толкова трагичен герой, колкото Ейбрахам.

О, Ейбрахам. Този поклон към героя му в спомените от епизода бе изключителен. Успя до такава степен да зареди емоционално серията, че ни накара да простим всичко между първия и последния епизод на сезона.

Да сезон 7 бе слаб. Той бе много различен от всички. Но той ТРЯБВАШЕ да се случи и трябваше да се случи с точно този убийствено силен старт и изненадващо силен финал, за да стимулира феновете да не се откажат, гледайки останалото. Истината е една- предстоящата ALL OUT WAR можеше да започне още във втори епизод. Без проблеми. Но тогава нямаше да познаваме героите. Нямаше да ни пука за тях. Бе нужно да ги видим. Бе нужно да прекараме време с тях. Бе нужно да ги опознаем, за да може в предстоящите събития от сезон 8 да ни е грижа, да страдаме за съдбата и  да съпреживяваме перипетиите им.

Финалният обрат бе изключителен. Джадис и боклукчийките и насочването на пистолетите срещу Рик и компания накара зрителите да прикрият уста от изумление. Побоят над Мишон. И този спомен от Лусил. Представяте ли си какво са успели да постигнат с премиерния епизод, след като в сцената с Рик, синът му и Нийгън през цялото време треперехме да не го почне с бухалката. Накараха ни да застанем на ръба на столовете за да отприщят Шива и да изахкаме. И онзи момент. Моментът, в който Езекил се появи на хоризонта и извика- СМЪРТ НА СПАСИТЕЛИТЕ. Моментът, в който ВСИЧКИ обикнахме краля. Последвалият старт на войната само надъха зрителя и го накара да прости на продуцентите за чакането цял сезон на ТАЗИ епопея. На този екшън. Заслужавахме го. И те ни го дадоха.

Реверансът към Ейбрахам и емоционалния зарад от показването му, напрежението от Нийгън и Лусил, титаничния обрат, съдбата на Саша, Шива и Езекил, стартът на войната, Юджийн и разминаването му на косъм от среща с Лусил…. всичко това и много още, превърнаха финала на „Живите мъртви“ сезон 7 в епизода, който осмисли целия сезон.

Да може сериала да е чукнал най-ниския зрителски интерес от 4г. насам и да се е изравнил с ниския рейтинг на сезон 3, но въпреки това „Живите мъртви“ продължава да бъде телевизионно шоу номер и да тежи рейтинга си в злато. Никой друг сериал не може да се похвали с ТЕЗИ „ниски“ резултати.

Очакваме с нетърпение сезон 8. А вие харесахте ли финала?!

Вашият коментар