Авторът на книгата „Яж шоколад и отслабвай“ и с нов световен рекорд за поставяне – най-забавна премиера на 13 септември!

Лазар Радков все още не може да лети, но вече успя да разбие почти всички познати клишета, що се отнася до здравословното хранене и поддържането на добра форма.

След като вдъхнови над 100 българи да се включат във флашмоба „Лицеви опори пред Парламента за 180 секунди”, създаде каузата #30от30, за да мотивира 1 млн. българи да тренират ежедневно в продължение на 30 дни, и планира да постави рекорд на Гинес, фитнесинструктурът и създателят на Live to Lift Лазар Радков подготвя ново предизвикателство – най-забавна премиера.

 „Съветите на Лазо“, познати ви от книгата „Яж шоколад и отслабвай“ – изкачила класациите за най-продавани заглавия само за седмица – ще демонстрираме нагледно на 13 септември 2017 г.  от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото“.

Малко преди първия учебен ден Лазар и компания  ще ви научат как да постигнете добра форма, похапвайки най-сладкото и обикновено забранено изкушение – шоколада. Без да ви карат да правите лицеви опори (обещаваме), те ще ви докажат, че движението и влизането във форма са постижими. Лекция, стендъп комедия или просто приятна, но полезна и запомняща се среща, в едно може да бъдете убедени – след тази вечер ще изгорите поне стотина калории от смях.

Заповядайте на 13 септември от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото“! От магазин „Маrmalleta”  са приготвили за вас и задължителна здравословна почерпка – шоколад на италианската марка Venchi, съществуваща от 1878 г.!

Следете за актуална информация във Фейсбук събитието: https://www.facebook.com/events/1558213210909243/?fref=ts

Лазар Радков е основател и основен треньор в Live To Lift. Последните години се е отдал предимно на просветителска дейност и се е заел с богоугодната мисия да просвещава масите. Водил е семинари, лекции и обучения в Академията на Telerik, HP, SoftUni, Академия „Аз мога тук и сега!”, Seeburger, Grinders, Kizombaholics BG, Център за работа със зависимости и други.

Из „Яж шоколад и отслажвай” от Лазар Радков

СТОП!

Преди да продължим, искам да изясним за кого е подходящо това Предизвикателство!

Ключовите моменти са четири:

Здраве

Сън

Стрес

Дисциплина

Здраве

Предизвикателството е предназначено единствено за хора в добро физическо здраве. За разлика от лежерната разходка в парка, тук ще спазваме рестриктивен хранителен режим и ще тренираме като Роки във филма, ама наистина.

Така че ако имате високо кръвно, висок инсулин, инсулинова резистентност и диабет, сърдечни проблеми и други сериозни здравословни проблеми… Това Предизвикателство по-скоро не е за вас. Препоръчваме ви следното – на първо време се свържете с екипа ни, за да ви посъветваме как да процедирате, и когато положението се подобри – ще можете да направите Предизвикателството.

Ако нямате сериозни здравословни проблеми, но пък имате известни съмнения, първо и задължително се консултирайте с лекар и му покажете какво смятате да правите. Компетентно медицинско лице може да ви даде много по-адекватно мнение дали това Предизвикателство е подходящо за вас, или не, отколкото да се самодиагностицирате… или да питате кака Сийка от третия етаж.

Забележка: Ако сте бременна жена или кърмеща майка, Предизвикателството все още не е за вас. Родете си детето, захранете го около шест месеца и тогава може да опитате. Ако междувременно имате нужда от треньор можете да се свържете с нас.

Сън

Ако не можете да си лягате преди 23:30 и по-рано, няма да можете да се възстановявате добре. Съответно няма да прогресирате в тренировките и с времето резултатите ви ще намаляват, докато не ударят мястото, където се намира моралът на повече български политици.

Та, ако няма как да си лягате относително рано и да спите поне 7-8 часа – или се постарайте да промените това преди началото на Предизвикателството, или оставете въпросното за малко по-нататък.

Стрес

Стресът ни изпива енергията и ни пречи да се отпуснем. Това ни пречи на съня и възстановяването – когато спим некачествено, не се възстановяваме добре.

Дайте си оценка на стреса, който изпитвате в ежедневието си напоследък. Нека бъде напълно субективна и измерена от 1 до 10.

Едно (1) означава, че нямате почти никакъв стрес.

Десет (10) означава – „Не издържам! Всичко си е**ло мамата!“

Помислете и бъдете честни. Това е единствено и само за вас самите.

Ако оценката, която сте си дали, е под 7 – чудесно! Ако е приблизително точна, то вие по-скоро имате добри предпоставки да направите Предизвикателството.

Ако обаче е над 7 – значи имате високи нивà на стрес, а Предизвикателството ще налее още стрес в системата.  В този случай бих препоръчал да помислите за начин и да намалите стреса, преди да стартирате, понеже ще ви дойде нанагорно.

Отложете някои ангажименти, вкарайте някое друго масажче… По-нататък имаме съвети и трикчета и едно от тях е как човек да свали стреса с малко проста медитация.

Ако сте оценили нивàта си на стрес точно на 7 – ситуацията е гранична и отново препоръчвам да обърнете активно внимание и да предприемете действия да намалите стреса. Това е важно, за да можете да изпитате ползите от целия проект и да извлечете максимума. Минимумът всеки може да го извлече.

Дисциплина

Най-противната част за много хора е тази с дисциплината. Но без нея и без последователност никой никога не е постигнал нищо.

Не, чакайте!

Едно време един съученик от детската градина, в интерес на истината, постигна нещо, без да се напъва много. Но след това доста миришеше и лелките много му викаха и трябваше да му сменят гащите. Та, май това като цяло е характерно за повечето неща, които стават лесно, без напън и от само себе си.

За това Предизвикателство ще ви се наложи да спазвате стриктен хранителен режим. Ще трябва да тренирате поне пет пъти седмично и да си давате яко зор в тези тренировки. Ще ви се наложи да си лягате рано всеки ден. И преди всичко ще ви се наложи да ядете шоколад всеки ден. Докато повечето хора успяват да се справят с първите три, четвъртото винаги се оказва препъникамък.

Тоест ако смятате, че ще успеете да сте поне 80-90% стриктен с първите три и обещаете да се постараете по отношение на четвъртото – може да подписваме Кървавото писмо (в случая шоколадово) и да видим какво показва равносметката.

Готови сте да започнете:

Ако нямате съмнение, че сте напълно здрави физически (оптимално сте се консултирали и с лекар).

Ако си лягате рано или поне ще се постараете да си лягате най-късно до 23:00 и да спите поне 7 часа.

Ако стресът ви е субективно под 7 или вече сте взели мерки да го редуцирате.

Ако смятате, че можете да сте стриктни поне 80-90%.

Искам да направите следното – вземете лист хартия и химикалка.

Сега напишете следното:

Аз, (двете ви имена), 

Удостоверявам, че 

  • съм в отлично здраве
  • ще си лягам преди 23:00 и ще спя поне 7 часа
  • имам ниски до умерени нива на стрес или вече работя по въпроса да станат такива
  • ще си спазвам режима 80-90% минимум

Дата:………………………………. 

Подпис:…………………………….. 

Това е договорът, който сключвате сами със себе си. Ако искате, първо прочетете цялата книга и след това се върнете тук. Но го направете задължително!

За да постигнете невероятни резултати, е много важно да сте силно мотивирани и договорът със себе си ще ви помогне за това.

Ако не сте силно мотивирани… влезте си във фейсбука или идете да видите какво правят аверите в кръчмата.

След като подпишете договора със себе си, залепете го на хладилника – нека ви е пред очите през следващите 30 дни.

А сега сме готови да продължим с практическата част.

 

 

 

 

Вашият коментар