Този петък – 14.07.2017г.-  е премиерата за България на френския филм „Акушерката“. Заглавието се разпространява за страната от Bulgaria Film Vision.

АКУШЕРКАТА | SAGE FEMME | MIDWIFE

Националност на филма: Франция
Времетраене: 117 мин.
Жанр:
драма
Режисьор: Мартин Провост

Сценарий: Мартин Провост

Оператор: Ив Кап

Монтаж: Албертине Ластера
Художник: Тиери Франсоа
Костюми: Витсавее Драйфус

Музика: Грегоар Хетцел

Продуцент: Оливие Делбоск
В ролите: Катрин Фрот, Катрин Деньов, Куентин Долмер, Милен Дьомонжо, Полин Етиен, Одре Дана и Оливие Гурме

Продукция на: CURIOSA FILMS, FRANCE 3 CINÉMA, VERSUS PRODUCTION

Световен разпространител: Memento Films
Разпространител за България: България Филм Вижън

Филмът се разпространява с  подкрепата на Програма ТВОРЧЕСКА ЕВРОПА – МЕДИА.

Световна премиера: 22.03.2017 г.
Премиерна дата за България: 14.07.2017 г.


 

Двете френски актриси Катрин Фрот и Катрин Деньов споделят екрана за пръв път в АКУШЕРКАТА – ярка и очарователна драма за стари познати и ново начало, създадена от известния режисьор Мартин Провост.

Клеър е чудесна и способна акушерка, която има естествен талант да изражда бебета с най-нежно усещане. Но през годините нейните деликатни начини, чувството за гордост и отговорност са в противоречие с по-ефективните методи на съвременните болници. По-близо до края на кариерата си, отколкото до началото си, тя започва да поставя под въпрос мястото и уменията си.

Един ден тя получава странен телефонен разговор, глас от миналото. Беатриче, екстравагантната и безгрижна любовница на починалия й баща, има важни и неотложни новини и иска да я види отново, 30 години след като е изчезнала без следа.

Различни във всяко отношение, Клер – свръхсъвестна, а Беатриче – със свободен дух и обичаща живота, двете жени ще се научат да се приемат една друга, а разкриването на стари тайни ще компенсира изгубените години.

Вашият коментар