fustucheta_posterПоредна седмица с отсъствието на качествено 3D заглавие. Поради тази причина се обръщаме към най-актуалната анимация в момента : „Фъстъчетата: Филмът“. Ако все още не сте го гледали и имате възможност да избирате- ще посветим тази статия точно на вас. Дали все пак да похарчите допълнителни пари за да заведете малчуганите на 3D или да ги дадете за пуканки и лакомства, гледайки филмчето на 2D. Напомняме, че тази статия няма а цел да оценява качествата на самият филм, а само и единствено на силата на неговото 3D.

Може би ще ви притеснява фактът, че героите на филма напускат двуизмерния свят в това ново приключение, но истината е, че „Фъстъчетата: Филмът“ предлага много по отношение на качествено 3D изживяване. Тъй като всеки негов елемент е създаден на компютър, анимацията и 3D- то към днешна дата са дългогодишни приятели ( постигането на по- голяма дълбочина на образите, може да бъде много лесно манипулирана по този начин). Но това заглавие, предлага и не малко екшън- особено при въздушните сцени на Снупи и ботката му с червения барон.snoopy_and_charlie_brown_the_peanuts_movie_ver34

Имайки предвид, че Blue Sky Animation Studios стоят зад филма, той винаги е бил плануван, като компютърна анимация, която за да извлече максималното от своята триизмерност, е замислена от ден първи с 3D идея, при конструирането на всеки кадър. Няма нито една сцена във филма, която не се възползва на 100% от формата.

Най- забавната част от 3D-то, а именно ефектът „Отвъд екрана“ е любимата част на зрителя. Но за съжаление този филм е леко разочароващ в това отношение. Да от време на време има елементи, които напускат очертанията на екрана, като снежинки или играчката червения барон, но в по-голямата част от времето случващото се на екрана остава в неговите граници.

snoopy_and_charlie_brown_the_peanuts_movie_ver19По отношение на дълбочината на образите и пространствата този филм е едно от най-зашеметяващите изживявания, които съм гледал. Има много сцени, които ще ви накарат да се почувствате, сякаш гледате въртящ се снежен глобус. Зрителя успява да види ВСИЧКО от околната среда и в близък и в далечен план. Това, което прави презентацията изключителна, е фактът че плоските елементи са плоски, като нарисувани с молив, но  облите елементи са 100% обли и плътни. Да наречеш дълбочината на образите тук изключителна, би означавало да подцениш филма.

Въпреки че Снупи обича да пише за мрачни и буреносни нощи, филмът е изключително ярък. Не само със своята цветна палитра и сценография, ситуирана предимно на ярка, дневна светлина, но и със сцени, почти напълно покрити със сняг. Това бяло идеално контрастира с цветовете на останалите елементи и наистина ги кара да изпъкнат, като същевременно компенсира мрачните 3D очила, които носите на лицето си.

Проблемите, които често съпътстват лоши 3D филми, като ОТСЪСТВАЩА отправна точка, която води до постоянно търсене „какво да следя от екрана“ за вашите очи тук отсъстват. Няма да има главоболие, няма да има мигрена. Фокусът е на лице и всички здравословни негативи, до които едно недобре направено 3D може да доведе във „Фъстъчетата: Филмът“ отсъстват. snoopy_and_charlie_brown_the_peanuts_movie

ТОЧКИ:

Вписва ли се?- 5/5

Плануване и усилия: 5/5

Ефект „Отвъд екрана“- 3/5

Дълбочина на образите: 5/5

Яркост: 5/5

Здраве: 5/5

ОБЩО: 28 от 30 възможни точки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here