Ураганът, който тресе Холивуд от няколко дни продължава да се вихри с пълна сила. Всеки час избухват нови и нови бомби, в лицето на бившия собственик на The Weinstein Company- Харви Уейнстейн. Ако сте пропуснали събитията до момента, може да наваксате от тук или тук, а най добре от обзорната статия тук.

Представяме ви обзор на всички събития от вчерашния ден, свързани със скандалния продуцент и изливащите се разкрития, по отношение на неговите деяния.

Актрисата Роузи Макгоуан през 1997г. е била насилена от Харви Уейнстейн и след това и е било платено за да си мълчи! След като във Вторник (10.10) носителят на Оскар Бен Афлек оповести, че НЕ Е знаел за деянията на Харви Уейнстейн, Роузи Макгоуан го нарече лъжец и му каза да го ду*а!

#ROSEARMY IS HERE #WHYWOMENDONTREPORT

Публикация, споделена от Rose McGowan (@rosemcgowan) на

Тя твърди, че борда на директорите на The Weinstein Company са знаели за деянията на Харви Уейнстейн.

Актрисата изрази съпричастност и към Асия Ардженто (която помните от „Трите Хикса“  2002г. с Вин Дизел), също жертва на Уейнстейн.

След публикациите и срещу Бен Афлек и Харви Уейнстейн, туитър акаунтът на Роузи бе временно блокиран от компанията. Тя информира феновете си през своя профил в инстаграм за това.

TWITTER HAS SUSPENDED ME. THERE ARE POWERFUL FORCES AT WORK. BE MY VOICE. #ROSEARMY

Публикация, споделена от Rose McGowan (@rosemcgowan) на

Актрисата Лея Сейдоукс (Blue is the warmest colour) сподели в публикация, която тя написа за The Guardian, че при техен разговор, на канапето в стаята му, Харви Уейнстен и се нахвърлил и е опитал да я целуне внезапно. СЛЕД като асистентката му, която е присъствала на разговора до този момент е напуснала стаята. Тя го е отблъснала и избягала от стаята. 

Адвокатът Дейвид Бойес потвърди пред The New York Times, че бордът на директорите на The Weinstein Company  е знаел за поне 4 случая на финансово „затваряне на уста“ на актриси/ служителки, през годините. През 2015г., когато той е представлявал Харви Уейнстейн при преподписването на изтеклия му договор, лично Дейвид е информирал борда за тези случаи на финансови, извънсъдебни договорки между Харви и жените. Ланс Маеров, който е преговарял от страна на компанията по договора тогава потвърди, че е бил информиран за тези случаи но е бил уверен, че са били по взимно съгласие и не са с пари на компанията, както и че НЕ предстоят съдебни дела срещу компанията за тях.

Италианската актриса е направила аудио запис на обидния и сексуално- развратен разговор с Харви Уейнстейн и го е предала на полицията.

Британската Академия за Филмово Изкуство BAFTA официално ИЗГОНИ Харви Уейнстейн от всички събития, свързани с нея. Той вече НЕ членува при тях, няма да ръководи wellcome партито преди церемонията и after party-то, което води всяка година.

Актрисата Хедър Греъм потвърди че в началото на 2000г. е имала среща в офиса на Харви Уейнстейн и той и е предложил да правят секс, за да получи роля в негов филм, по нейн избор.

Ема Уотсън (Хари Потър), която се е снимала в „Моята седмица с Мерилин“ на The Weinstein Company, надигна глас срещу Хари Уейнстейн и неговите деяния!

 

Актьорът Колин Фърт участва във филма от 2011г. „Речта на краля“, за която сепечели Оскар за главна мъжка роля. Продуцент на филма бе Харви Уейнстейн. Колин Фърт е участвал и в „Английският пациент“ и „Влюбеният Шекспир“ също продуцирани от Харви Уейнстейн. Актьорът сподели пред The Guardian:

Това е могъщ и много плашещ човек, за да се изправиш срещу него! Предполагам че е било истински ужас за тези жени да се изправят срещу него и да направят това, което направиха, но още по-ужасни са били неговите действия спрямо тях. Аплодирам тези смели жени за техния кураж!

 

Кристин Скот Томас, която участваше в „Английският пациент“ на Харви Уейнстейн сподели:

Потресена съм  възмутена от това, което чувам. Никога не съм видяла нещо такова, но съм потресена и възмутена.

Във вторите жестоки разкрития, публикувани от The New Yorker във вторник, 10.10.2017г., става ясно, че ПОНЕ 3 актриси, са реално изнасилени от Харви Уейнстейн. Това са Асия Арженто („Трите Хикса“ от 2002г. с Вин Дизел), Мира Сорвино ( д-р Хаус) и Лусия Еванс (Fair City).

Пред Page Six TV  Харви Уейнстейн сподели, че е разочарован и го боли от това, че Холивуд и всичките му приятели във Вашингтон са го изоставили. Но най-голямата болка идва от това, че съпругата и децата му са го напуснали. Той подкрепя това нейно решение и се надява един ден да успеят някак да се съберат отново, въпреки, че в този момент признава, че самият той не вярва, това да е възможно повече.

Очаквайте ОЩЕ новини по скандала, скоро!

Вашият коментар