hobbit_the_desolation_of_smaug_ver15_xlgПремиера в България: 13.12.2013г.
Световна премиера: 13.12.2013г.
Жанр: Приключенски, Фентъзи
Продължителност: 161 минути
Формат: 3D/IMAX 3D/HFR 3D
Сценарист: Филипа Бойенс, Гилермо дел Торо, Фран Уолш
Режисьор: Питър Джаксън
В ролите: Ричард Армитаж, Кен Скот, Стивън Хънтър, Люк Евънс, Еванджелин Лили, Били Конъли, Илайджа Уд, Анди Съркис, Иън Маккелън, Хюго Уийвинг, Кейт Бланшет, Кен Стот, Силвестър Маккой, Микаел Персбранд, Орландо Блум, Кристофър Лий, Мартин Фрийман
Разпространител: Форум Филм България / Warner Bros. Pictures

Новата величествена трилогия на Джаксън, екранизираща романa „Хобит“ на Дж. Р.Р. Толкин, започна с „Хобит: Неочаквано пътешествие“ и продължава с „Хобит: Пущинакът на Смог“, в който действието се развива в Средната земя 60 години преди събитията във „Властелинът на пръстените“. Оцелели след началото на тяхното неочаквано пътешествие, всички от Дружината поемат на изток, срещайки по пътя си човека-мечка Беорн и рояк от гигантски паяци в коварните гори на Мраколес. Измъкнали се от хватката на Горските елфи, джуджетата продължават пътешествието към Езерния град и крайната си цел – Самотната планина. Там те ще трябва да се изправят пред създание, по-страховито от всички, които са срещали досега – Дракона Смог. Той ще подложи на проверка не само запасите от смелостта им, но и пределите на тяхното приятелство, и мъдростта, придобита по изминатия тежък път.

 

  • Джед Брофи, взима участие в “Хобит: Неочаквано пътешествие“ и в “Хобит: Дотам и обратно“, като Нори. Синът му, Садвин Брофи, играе Елдарион в „Властелинът на пръстените: Завръщането на краля„.
  • Робърт Казински е бил в ролята на Фили и е снимал няколко сцени, но е напуснал проекта и се е върнал в родната си Англия един месец след началото на снимките на филма. Заменен е от Дийн О’Горман.
  • Йън Холм и Кристофър Лий са снимали всички свои сцени в студиото Pinewood в Лондон заради здравни причини, не позволяващи им да летят до Нова Зеландия.

Към втория филм от трилогията „Хобит“ се присъединяват актрисата Еванджелин Лили, в ролята на елфа Тауриел, Лий Пейс, в ролята на елфа Трандуил и Люк Еванс, като Бард Стрелеца. В „Хобит: Пущинакът на Смог“ ще видим отново Орландо Блум, който се завръща в ролята на Леголас от „Властелинът на пръстените“, както и Мартин Фрийман, Иън Маккелън, Кейт Бланшет, Анди Съркис, Хюго Уийвинг, Ричард Армитидж и други актьори, които участваха в „Хобит: Неочаквано пътешествие“.

Трилогията „Хобит“ е създадена по едноименния роман на Дж. Р.Р. Толкин. Режисьор е носителят на „Оскар“ за „Властелинът на пристените“ Питър Джаксън, който е и съсценарист заедно с Фран Уолш, Филипа Бойенс и Гилермо дел Торо. Продуценти са Питър Джаксън, Каролин Кънингам, Зейн Вейнер и Фран Уолш. Изпълнителни продуценти са Алън Хорн, Тоби Емерих, Кен Къминс и Каролин Блекууд.

3 коментари

  1. Интересно 13 месеца ли имаме вече в годината , че на 13.13.2013 ще е филма 🙂

Comments are closed.